R. Paţurcă: Românii trebuie să știe ce măsuri de austeritate vor instaura liberalii în următoarele luni!

R. Paţurcă: Românii trebuie să știe ce măsuri de austeritate vor instaura liberalii în următoarele luni!

Senatorul social-democrat Eugen Teodorovici a anunţat, luni, în plen, depunerea moţiunii simple intitulate "Guvernarea PNL, numele tău este austeritate", potrivit agerpres.ro. Moţiunea este adresată ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a propus programarea dezbaterii moţiunii pentru luni, săptămâna viitoare.

“Românii trebuie să știe ce măsuri de austeritate vor instaura liberalii în următoarele luni!” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executive al PSD Călăraşi care a explicat şi o parte din motivele pentru care PSD solicită sancționarea și demisia ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

„PNL desființează salariul minim pentru angajații cu studii superioare. Este o abordare de tip comunist, de ură față de intelectuali, care în viziunea PNL ar fi favorizați față de „proletari”. Un al doilea motiv e acela că PNL ia în calcul înghețarea legii salarizării. Unul din cele trei scenarii anunțate de purtătorul de cuvânt al Guvernului ia în calcul înghețarea Legii salarizării, ceea ce înseamnă tăierea unor drepturi deja câștigate de salariați în momentul legiferării, după negocierile cu sindicatele. În al treilea rând, abandonarea programului Prima Casă. Unul dintre cele mai longevive, apreciate și necesare programe – O familie, o casă -  este pe punctul de a fi desființat de PNL. După cum probabil aţi observat, luni, ROBOR la 3 luni a urcat la 3,03%. Marţi, acest indice a ajuns la 3,04%, cel mai mare nivel din 28 octombrie, când a fost tot 3,04%. Din nefericire pentru români, Guvernul PNL epuizează rezerva valutară a țării. 1,2 miliarde de euro a consumat BNR pentru a apăra moneda națională după prestațiile catastrofale ale liderilor PNL în prima lor lună de guvernare. Reîncep scumpirile la utilitățile publice pentru populație: gaze și curent. Guvernul PNL se împrumută într-un ritm amețitor la dobânzi uriașe. Ritmul este dublu față de guvernarea PSD iar costurile pentru aceste împrumuturi  sunt la nivelul țărilor subdezvoltate. Nu în ultimul rând, România a avut cel mai mic preț la gaze din U.E., conform Eurostat. Este rezultatul plafonării tarifelor din OUG 114, pe care PNL se pregătește să o abroge. În acest sens, dereglementarea ar determina creșterea facturilor cu 50 de lei la gaze și 100 de lei la energie electrică.” a spus Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de buget – finanţe din Senat.

aldis

În opinia sa, declaraţiile lipsite de responsabilitate ale ministrului Cîţu nu fac decât să conducă la Scăderea ratingului de țară, creșterea dobânzilor, creșterea euro față de leu, creșterea excesivă a datoriei publice, precum şi la scăderea investițiilor străine.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.