R. Paţurcă: Românii au mai mulți bani, economisesc mai mult. Este o realitate atestată de BNR

R. Paţurcă: Românii au mai mulți bani, economisesc mai mult. Este o realitate atestată de BNR

Depozitele în lei ale populaţiei au crescut cu 0,3% în septembrie 2019 faţă de luna august, până la 124,942 miliarde lei iar faţă de luna septembrie 2018 au înregistrat un avans de 8,8% (5,2% în termeni reali) potrivit datelor Băncii Naţionale a României.Românii au mai mulți bani, economisesc mai mult, depozitele lor bancare sunt mai mari. Este o realitate atestată de BNR, care astfel confirmă buna guvernare a PSD, în profund contrast față de propaganda politică a lui Iohannis.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de Buget – finanţe din Camera Superioară a Parlamentului care a continuat “Depozitele în lei ale populației sunt mai mari cu aproape 9% față de anul trecut și au ajuns la aproximativ 125 de miliarde de  lei – peste 26 de miliarde de euro.”

Cu un procent similar – 8,2% - au crescut și depozitele în lei ale altor sectoare, care astfel au depăşit totalul de 101 miliarde de lei – peste 21 miliarde de euro. “Este deci un fapt dincolo de orice dubiu că atât oamenii cât și companiile din România au reușit să pună bani deoparte, după achitarea tuturor obligațiilor/plăților curente.” a continuat Paţurcă.

Cifrele BNR se adaugă celor ale GfK – companie europeană de cercetare de piață – care a atestat că puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 14% în ultimul an. “Sunt indicatori clari care stau mărturie pentru buna guvernarea a țării în mandatul PSD. Cabinetul Dăncilă lasă următorului Executiv o tară echilibrată în plin proces de dezvoltare și creștere economică. Indiferent cât de mare ar fi tentația, refrenul moștenirii dezastruoase nu poate fi interpretat. Ar suna atât de fals că ar compromite iremediabil interpretul!“ a conchis Roxana Paţurcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.