R. Paţurcă: România a recuperat puternic decalajul faţă de UE în guvernarea PSD-ALDE

R. Paţurcă: România a recuperat puternic decalajul faţă de UE în guvernarea PSD-ALDE

Într-un singur an, 2017, economia României a recuperat 4 puncte procentuale astfel încât PIB-ul per capital a ajuns la 63% din media UE, depășind Croația. Regiunea București-Ilfov a ajuns la nivelul Bavariei și peste Budapesta.

“Sunt date Eurostat care-i pun în față lui Iohannis oglinda veritabilei Românii din guvernarea PSD, în complet contrast cu fantasmangoriile sale repetate că  ”toată guvernarea pesedistă din ultimii 2 ani este o mare gaură neagră pentru economia românească și pentru societatea românească”. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns să mintă patologic și să trăiescă într-o lume a lui în care există doar ceea ce-i convine lui.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a continuat “În 2017 procesul de convergență a României cu UE s-a accelerat grație creșterii economice ridicate. România a recuperat 4 puncte procentuale față de 2016 și 8 puncte procentuale față de 2014 din decalajul față de media Uniunii.”

Membră a Comisiei de buget – finanţe din Senat, Roxana Paţurcă a mai menţionat că toate regiunile ţării au cunoscut o dezvoltare reală în ultimii ani, precizând că Guvernul PSD  are soluţii şi pentru reducerea declajelor existente în acest moment între regiuni. “Toate regiunile țării au înregistrat un salt consistent al parității puterii de cumpărare exprimate în euro, în 2017, cu un record în zona București-Ilfov, care ajuns să fie cu 44% mai mare decât media UE. Este evident că există încă mari discrepanțe de dezvoltare și potențial între regiunile țării. Guvernul PSD are soluții și programe clare pentru reducerea lor, de la PNDL – programul care finanțează mii de investiții - asfalt, canal, apă, gaz, dispensar, grădiniță, școală în toate localitățile țării,  pentru asigurarea unui standard civilizat de viață - până la încurajarea afacerilor, sprijin pentru fermieri ori dezvoltarea infrastructurii.” a conchis parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.