R. Paţurcă: PSD rămâne alături de pensionari și susține majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie

R. Paţurcă: PSD rămâne alături de pensionari și susține majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie

Senatoarea Roxana Paţurcă afirmă prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook că PSD rămâne alături de pensionari şi susţine majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. În acest sens a fost iniţiată şi o petiţie semnată de peste 800 de mii de pensionari din întreaga ţară.

“Deși PNL se opune cu toată forța politică majorării pensiilor, PSD rămâne același partid care este aproape de oameni și aproape de toți românii care își fac sau și-au făcut datoria față de țară.

Astfel, am inițiat cea mai amplă acțiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. Suntem acum în măsură să prezentăm public o petiție semnată de peste 800.000 de pensionari din întreaga țară care s-au alăturat demersului nostru cu întreaga lor speranță. Nu putem să-i dezamăgim.

Nu cerem altceva în această petiție decât ca Guvernul României să respecte legea și să aplice majorarea pensiilor cu 40% de la 1 Septembrie. Nu acceptăm și nu vom accepta în cadrul negocierilor politice amputarea drepturilor câștigate de pensionari, iar tertipuri precum cel prin care li se promite pensionarilor majorarea pensiilor cu 40%, dar această majorare să se întindă pe o perioadă de câțiva ani, nu sunt acceptabile.

PNL nu are voie să spună că ”nu sunt bani de pensii” atât timp cât au găsit bani pentru tunurile financiare date în timpul pandemiei sau atât timp cât au găsit bani pentru plata la suprapreț a măștilor și dezinfectanților.

PNL nu are voie să spună că ”nu sunt bani de pensii” atât timp cât au bani pentru clientela politică și au bani pentru a promite primarilor din cadrul tuturor partidelor fonduri nelimitate pentru comunele lor dacă vor trece la PNL.

Nu pensionarii sunt cei care trebuie să deconteze afacerile PNL și tunurile financiare ale politicienilor liberali. Pensionarii sunt cea mai asuprită categorie socială, dar o categorie care și-a făcut datoria față de societate și față de țară. Din acest motiv PSD va face scut în jurul acestora în Parlament și le va apăra drepturile câștigate prin lege.

Aceasta este promisiunea pe care o facem tuturor pensionarilor și aceasta este promisiunea pe care eu, în calitate de senator de Călărași, o fac pensionarilor călărășeni!” a scris pe Facebook parlamentarul social – democrat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.