R. Paţurcă, prezentă la deschiderea ediţiei a XXIV-a a CN cu participare internaţională “Ion Barbu – Dan Barbilian”

R. Paţurcă, prezentă la deschiderea ediţiei a XXIV-a a CN cu participare internaţională “Ion Barbu – Dan Barbilian”

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi a găzduit vineri seară festivitatea de deschidere a celei de-a XXIV-a Ediţie a Concursului Naţional cu participare international “Ion Barbu – Dan Barbilian” eveniment cultural şi ştiinţific de tradiţie, care antrenează un mare număr de elevi şi profesori din ţară şi din străinătate, ce se desfăşoară la Călăraşi în perioada 25-27 octombrie.

Prezentă la eveniment, senatoarea PSD, Roxana Paţurcă, de profesie cadru didactic a postat şi un mesaj pe o reţea de socializare.

Am participat astăzi la deschiderea ediţiei a XXIV-a a Concursului Naţional cu participare internațională „Ion Barbu –Dan Barbilian”, eveniment cultural şi ştiinţific de tradiţie pentru județul nostru.

Evenimentul se anunță unul extrem de interesant, cu secțiuni care cuprind concursul de pregătire pentru Balcaniada de Matematică și Olimpiada Internațională de Matematică, „Mathematical Danube Competition”, concursul național de matematică adresat elevilor din clasele V-VIII și concursul național de literatură română pentru elevii din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a;

Şi în acest an ne onorează cu prezenţa cunoscute personalităţi din mediul ştiinţific şi cultural român, așa cum sunt preşedinţii concursului – prof. univ. dr. Silviu Angelescu şi prof. univ. dr. Radu Gologan, distinşi profesori din învăţământul preuniversitar şi superior din România şi Republica Moldova, dar și inspectori generali din M.E.N..

Am amintit în cuvântul meu de deschidere vorbele matematicianului Dan Barbilian, cel care scria și literatură sub pseudonimul Ion Barbu: ”matematicile pun în joc puteri sufletești care nu sunt cu mult diferite de cele solicitate de poezie și arte''. Dan Barbilian este dovada faptului că în viață îți poți urma chemările lăuntrice, indiferent de vârstă sau de pregătirea profesională.

Urez și pe această cale succes tuturor copiilor care participă la competiție și felicit profesorii pentru organizare și pentru că duc, an de an, tradiția acestei competiții mai departe.” a scris Paţurcă pe contul personal de Facebook.

Manifestarea, înscrisă în Calendarul concursurilor naţionale şcolare fără finanţare M.E.N., cuprinde următoarele competiţii:

– concurs de pregătire pentru Balcaniada de Matematică și Olimpiada Internațională de Matematică, „Mathematical Danube Competition” (participă elevi din lotul olimpic lărgit de juniori și seniori al României, Republicii Moldova și Bulgariei);

– concurs național de matematică adresat elevilor din clasele V-VIII;

– concurs național de literatură română  pentru elevii din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a  XII-a;

La concursurile de matematică  sunt înscriși 385 de elevi din 16 județe, municipiul București, Bulgaria și Republica Moldova. La concursul de literatură sunt înscriși 134 de elevi din 15 județe și Republica Moldova.

Concursurile de matematică se vor desfăşura la Şcoala Gimnazială  ”Nicolae  Titulescu”, iar cel de literatură la Colegiul Tehnic ”Ştefan Bănulescu” din Călăraşi, începând cu ora 1000. Şi în acest an, ne vor onora cu prezenţa cunoscute personalităţi din mediul ştiinţific şi cultural cum sunt preşedinţii concursului – prof. univ. dr. Silviu Angelescu şi prof. univ. dr. Radu Gologan, distinşi profesori din învăţământul preuniversitar şi superior din România şi Republica Moldova, inspectori generali din M.E.N..

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 25 oct. 2019, orele 1800, la Sala de şedinţe  a Consiliului judeţean,  iar cea de premiere, duminică, 27  oct.2019, ora 1000, la Sala de spectacole Barbu Știrbei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.