R. Paţurcă, prezentă la conferinţa “Viitorul buget al Uniunii Europene. Oportunitate pentru reformă?”, organizată la Senat

Paturca Senat 28 martie

Comisia pentru Afaceri Europene din Senatul României continuă seria de dezbateri economice de anvergură, de data aceasta în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în România. Conferința “Viitorul buget al Uniunii Europene. Oportunitate pentru reformă?” a avut loc în data de 28 martie 2018, obiectivul fiind acela de a oferi parlamentarilor informații privind bugetul Uniunii Europene și procesul său de reformare, inclusiv în contextul exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

La eveniment a participat şi senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, vicelider al grupului PSD din Senat care a transmis şi un mesaj pe contul personal de facebook “La Senatul Românei a avut loc evenimentul "Viitorul buget al Uniunii Europene".Obiectivul principal a fost acela de a oferi invitatilor informatii de ultim moment privind unul dintre cele mai importante subiecte ale momentului: bugetul UE si procesul său de reformare, inclusiv in contextul exercitarii Presedentiei Consiliului Uniunii Europene de către România.

Speakerii au agreat că proiectarea noii arhitecturi bugetare europene ar trebui să fie fundamentată pe o evaluare a funcționalității actualului cadru financiar, subliniind necesitatea conturării unui cadru care să confere predictibilitate în atingerea obiectivelor politice pe termen lung ale Uniunii. S-a pledat în favoarea elaborării unui cadru financiar multianual simplificat, transparent și flexibil, care să confere predictibilitate în atingerea obiectivelor pe termen lung ale Uniunii Europene. În acest sens, este necesara menţinerea unor alocări financiare adecvate pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună, care şi-au demonstrat capacitatea de a se adapta circumstanțelor în continuă schimbare, precum şi eficiența în oferirea unui răspuns adecvat cerințelor și așteptărilor cetăţenilor.”

Principalii vorbitori au fost: Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru Afaceri Europene, deputatul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, deputatul Dan Ilie Barna, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Florin Vasile Cîțu, președintele Comisiei economice, industrii și servicii,  Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, Siegfried Mureșan, membru al Parlamentului European (EPP), vicepreședinte al Comisiei pentru bugete, Răzvan Popa, membru al Parlamentului European (S&D), Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Daniel Dăianu, academician și membru în Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României și Gabriela Drăgan, director general al Institutului European din România.

Printre participanți s-au numărat și doi oaspeți europeni, Fabian Zuleeg, Chief Executive și Chief Economist al Centrului de Politici Europene — Bruxelles, precum și Oliver Dreute, consilier pe Cadrul Financiar Multianual al Centrului European de Strategie Politică.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.