R. Paţurcă: PNL spune că nu taie pensii și salarii, dar în realitate o face. Orban își va merita numele de premierul ghilotină!

R. Paţurcă: PNL spune că nu taie pensii și salarii, dar în realitate o face. Orban își va merita numele de premierul ghilotină!

Audierile din comisiile parlamentare ale miniștrilor cabinetului Orban au demonstrat clar amatorism și improvizație. Generalitățile rostite cu emfază n-au putut ascunde realitatea că multi dintre membrii cabinetului Orban sunt de-a dreptul incompetenți și că habar n-au de realitățile din domeniul pe care urmează să-l gestioneze.

“Niciunul dintre miniștrii audiați nu a răspuns  cu date precise, cu termene și cu măsuri clare. Pe gură au spus că nu taie salariile! Pe gură au spus că aplică legea pensiilor! Tot pe gură au spus că apără bunăstarea oamenilor! Însă degeaba spui pe gură, dacă nu scrii clar în programul de guvernare. Parlamentul va da votul și va transforma în lege programul de guvernare scris și nu vorbele spuse pe gură... Degeaba spui că nu tai, dacă impozitezi. Tot tăiere se cheamă!” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, domnia sa adăugând “Iar premierul desemnat Ludovic Orban a fost clar: ”toate veniturile se impozitează”. Așadar, se impozitează pensiile sub 2000 de lei, care acum sunt scutite de impozit. Prin urmare toate pensiile vor scădea. Se impozitează salariile din IT, care acum sunt scutite de impozit. Urmarea ? Salariile IT-iștilor vor scădea, dar cel mai grav este că se dă un semnal grav care va aduce pierderi incomensurabile uneia dintre industiile de vârf ale țării, care contribuie semnificativ la creșterea economică; România pierde un avantaj competitiv  și riscă exodul marilor firme din IT&C. Se vor impozita și salariile din cercetare-dezvoltare, care acum sunt scutite de impozit. Practic PNL încurajează cercetarea prin tăieri.”

Paţurcă a mai susţinut că în programul de guvernare liberal, care va deveni lege după votul în Parlament, se menționează ”restabilirea unui echilibru între salariații de la stat și cei de la privat și eliminarea inechităților – pg 43. Nu există nicio metodă prin care un guvern în economia de piață să dicteze asupra salariilor din mediul privat, cu excepția mecanismului salariului minim, care este pus sub semnul întrebării de economiștii liberali, așa că eliminarea inechităților înseamnă tăieri, reduceri – de la vouchere de vacanță până la sporuri și bonusuri.”

Liderul PSD Călăraşi a atras atenţia şi asupra faptului că tot în programul de guvernare PNL “Comasarea spitalelor enunțată în clar la pg 51 înseamnă tot tăieri. Înseamnă închideri de spitale și pe cale de consecință dispariția cu totul a salariilor întregului personal medical corespunzător.”

Viceliderul senatorilor consideră că “Creșterea contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii înseamnă tot tăieri, pentru că implică în mod obligatoriu ori o scădere a contribuțiilor la Pilonul 1 și deci o scădere a pensiei de stat ori o  creștere a contribuțiilor sociale și deci o scădere a salariilor. Pensia medie asigurată de Pilonul 2 este de 10 euro/lună, în condițiile unei speranțe de viață de 144 de luni ulterioară datei pensionării.”

Nu în ultimul rând  programul PNL nu menționează deloc că va aplica legea salarizării și a pensiilor; ba dimpotrivă, vorbește despre analiza acestora. Anularea majorărilor de pensii și salarii prevăzute de lege înseamnă tot tăieri, pentru că sunt drepturi în vigoare. Cine le amputează, indiferent cum, nu face decât să ia din aceste drepturi, să taie din câștiguri statuate de lege adoptată-n Parlament.

“Așadar cuvântul cheie care deși nu există în programului de guvernare PNL va defini actiunea sa guvernamentală este tăiere. Iar Orban dacă va ajunge prim-ministru își va merita numele de premierul ghilotină!” a conchis Roxana Paţurcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.