R. Paţurcă: PNL introduce un risc major de bulversare a bugetului de stat prin promovarea modificărilor la OUG 114 printr-o ordonanță de urgență neconstituțională

R. Paţurcă: PNL introduce un risc major de bulversare a bugetului de stat prin promovarea modificărilor la OUG 114 printr-o ordonanță de urgență neconstituțională

PNL aruncă bugetul țării într-o aventură neconstituțională. Modificarea OUG 114 prin proceduri neconstituționale va risca să arunce în haos execuția bugetară și să destabilizeze economia națională.

„Graba strică treaba! PNL introduce un risc major de bulversare a bugetului de stat prin promovarea modificărilor la OUG 114 printr-o ordonanță de urgență neconstituțională, dat fiind că pune-n conflict constituțional Executivul cu Parlamentul.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, vicepreşedinte PSD Călăraşi care a continuat “Acum se suprapun trei acte normative, toate vizând reglementările OUG 114. E vorba de Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114, aflat în dezbatere, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care e și cameră decizională. Un al doilea act normative vizează un proiect de lege pe care guvernul Orban și-a angajat răspunderea  și pe care PSD l-a atacat la Curtea Constituțională atât pe formă cât și pe fond pentru că Guvernul a încălcat principiul securității juridice consacrat de art. 1 alin.(4) și art. 61 alin.(1) din Constituție, republicată. Nu în cele din urmă, mai e vorba şi de o ordonanță de urgență  promovată de guvernul Orban ca fiind impusă de imperativul că amânarea intrării in vigoare a modificărilor la OUG 114 ar afecta bugetul pe 2020.”

Parlamentarul social – democrat subliniază că promovarea prin această OUG a modificărilor la OUG 114 este neconstituțională, argumentând: „Guvernul se substituie Parlamentului; un proiect de lege similar este în faza finală a dezbaterii parlamentare și potrivit deciziilor CCR în această situație guvernul nu mai poate emite/promova un act normativ cu conținut similar. În al doilea rând, această OUG a fost emisă fără avize, fără abilitare prin lege, fără motivarea urgenței (pentru că nu există o astfel de urgență având în vedere că alte două acte normative sunt în fază finală de adoptare). Așadar sub pretextul grijii față de echilibrul bugetar guvernul Orban, prin diletantismul său, aruncă-n haos finanțele țării, riscând să dea peste cap bugetul național, în urma efectelor juridice ce vor decurge din deciziile CCR care urmează să se pronunțe asupra acestor acte normative.”

Roxana Paţurcă se aşteaptă ca CCR „să dea verdict de neconstituționalitate, atât pe formă – pe procedură – cât și pe fond – în chestiunea interdicției cumulului pensiei cu salariul, promovată intempestiv de PNL.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.