R. Paţurcă, participantă la seminarul ”Consolidarea potențialului femeilor de a se angaja și de a deveni antreprenor în țările în curs de dezvoltare” ce are loc în China

R. Paţurcă, participantă la seminarul ”Consolidarea potențialului femeilor de a se angaja și de a deveni antreprenor în țările în curs de dezvoltare” ce are loc în China

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi a anunţat prin intermediul unei postări pe o pagină personală de Facebook că este prezentă, în calitate de lideră a femeilor social democrate Călăraşi la seminarul ”Consolidarea potențialului femeilor de a se angaja și de a deveni antreprenor în țările în curs de dezvoltare”, ce are loc în China la Changsha, în perioada 7-27 august.

“În perioada 7-27 August particip în calitate de președinte al OFSD Călărași la seminarul ”Consolidarea potențialului femeilor de a se angaja și de a deveni antreprenor în țările în curs de dezvoltare”. Seminarul se ține în China, la Changsha, acolo unde am alături de mine pe doamna Gilia Claudia, președintele OFSD Dâmbovița, și pe doamna Stela Babău, președintele OFSD Bihor.

Discriminarea de gen, una dintre formele de discriminare alături de cea pe criterii de vârstă, convingeri politice, rasă și religie, reprezintă o problemă la nivel mondial. România a făcut pași importanți pentru promovarea femeilor în politică, în administrație și în societate, iar faptul că avem primul premier-femeie din istoria țării înseamnă mult pentru noi, ca țară, o realitate bine cunoscută de către gazdele noastre.

Acest proiect inițiat de partenerii noștri chinezi își dorește consolidarea principiului egalității de șanse și de gen la nivelul societății civile pentru o mai bună promovare a femeilor pe piața muncii, conștientizarea egalității de șanse între femei și bărbați, precum și depășirea stereotipurilor tradiționale și prezentarea unei imagini corecte și nediscriminatorii a femeii.

Participarea este internațională, în sensul în care 8 țări și-au trimis delegații la acest seminar, fapt care va face cu siguranță evenimentul a fi unul reușit, unul în care schimbul de experiență să folosească tuturor participanților.” este mesajul transmis de Roxana Paţurcă.