R. Paţurcă: Odată în plus, PSD arată că face ceea ce promite. Standardele duble în privința alimentelor vor fi aspru sancționate!

R. Paţurcă: Odată în plus, PSD arată că face ceea ce promite. Standardele duble în privința alimentelor vor fi aspru sancționate!

Pentru că PSD consideră eliminarea dublului standard un lucru esențial pentru români, la propunerea președintelui Liviu Dragnea, adoptarea legii care să interzică și să sancționeze dublul standard va intra în procedură de urgență.

Primul pas a fost făcut prin adoptarea de către Parlamentul European, cu sprijinul PSD, a amendamentelor care permit sancționarea  producătorilor care distribuie aceleași produse, cu ingrediente și calitate diferite între Europa de Vest și Europa de Est.

brux

“Fapte, nu vorbe! Odată-n plus PSD arată că face ceea ce promite. Standardele duble în privința alimentelor vor fi aspru sancționate. Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de PSD și va fi supus dezbaterii și adoptării rapide în Parlament . Faptul că președintele PSD este principal inițiator al legii arată determinarea politică a PSD de a fi categoric atunci când e vorba de sănătatea și alimentația românilor.” a declarat candidata PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai,  senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executive al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi care a continuat “Vrem alimente în România la fel de bune ca și cele din Europa! Nu mai acceptăm să fim o piață pe care să ajungă produse de calitate inferioară... Orice companie care încalcă regula și aduce în țară alimente diferite în conținut decât cele originale, dar identice ca marcă și denumire,  va suporta o amendă de până la 4% din cifra de afaceri. Abaterea este constatată și sancționată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor, care, pentru a se achita de această responsabilitate, face investiții de peste 40 de milioane de euro în construcția și modernizarea laboratoarelor necesare. Proiectul de lege al PSD preia ca sancțiune exact ce propunea Comisarul European pentru Justiție și Protecția Consumatorilor,Vera Jourova -  amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firma responsabilă.”

Recent  Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind proiectul de directivă europeană care ar urma să prevină dublul-standard al produselor în UE, precum și o serie de practici netransparente și înșelătoare în comerțul online. “Însă această directivă europeană este de așteptat să fie adoptată, să intre-n vigoare și să devină general obligatorie în UE, începând cu 2021. Este meritul PSD că România va avea mult mai rapid o lege care să combată/descurajeze dublul standard alimentar și să-i protejeze pe români de practici comerciale incorecte, discriminatorii, înainte ca directivele europene s-o impună.” a mai susţinut Roxana Paţurcă.

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.