Senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă şi-a propus ca în perioada imediat următoare călărăşenii interesaţi de dezvoltarea unei afaceri de tip Start – up să beneficieze de toate informaţiile necesare în timp util. Astfel, ministrul Mediului de Afaceri, Comerţ, Antreprenoriat, Radu Oprea, secretarul de stat Adrian Dobre din cadrul aceluiaşi minister au fost prezenţi vineri la Călăraşi participând la o înâlnire cu stidenţii Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV Bucureşti pe tema Programului Staret – up Nation 2018, întâlnire apreciată ca fiind extrem de utilă de către senatorul Roxana Paţurcă. În mesajul său introductiv, parlamentarul călărăşean şi-a asumat simbloc rolul de „reprezentant” al ministerului şi a declarat că se va implica în implementarea acestui program şi la Călăraşi, în 2018, mijlocind o serie de întrevederi cu cei interesaţi în biroul senatorial.
„Vineri am avut deosebita plăcere să-l avem ca oaspete, la Călăraşi, pe domnul Radu Ştefan Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ, Antreprenoriat, participând alături de domnia sa, de domnul Adrian Dobre, secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister, de domnul preşedinte Ciprian Pandea, de domnul deputat Sorin Vrăjitoru şi de autorităţi locale la o întâlnire extrem de utilă cu studenţii din cadrul Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV Bucureşti având ca temă Programul Start-up Nation Varianta 2018. Consider că această întâlnire era necesară întrucât călărăşenii au beneficiat, din nefericire, de o informare insuficientă în ceea ce priveşte acest program. Datele statistice relevă că la nivelul judeţului Călăraşi, în 2017 au fost initiate doar 37 de proiecte în cadrul Programului Start – up Nation.
Obiectivul nostru imediat este să avem o comunicare cât mai transparentă iar informaţia să ajungă la cei interesaţi cât mai repede, în condiţii optime astfel încât în acest an când se va deschide o nouă axă de finanţare, lucrurile să fie cât mai clare iar rezultate mult mai bune în raport cu 2017.
În calitate de parlamentar călărăşean dar şi de membru al Comisiei de buget –finanţe din Senat, le-am spus studenţilor că le voi sta la dispoziţie, la cabinetul senatorial, cu toate informaţiile necesare de care au nevoie întrucât la nivelul judeţului nu există deocamdată un reprezentant al ministerului care să preia spre rezolvare problemele celor interesaţi.
În calitate de fost cadru didactic, m-am implicat foarte mult în tot ceea ce înseamnă proiectul privind înfiinţarea Firmelor de Exerciţiu. Astfel, foştii elevi, o parte dintre ei studenţi astăzi, au învăţat pas cu pas să-şi creeze o anumită afacere, e adevărat la nivel virtual, dar totodată să o gestioneze astfel încât ideea de start-up pe care au avut-o undeva să se concretizeze. Îmi doresc foarte mult ca aceste Firme de Exerciţiu să devină într-o bună zi firme reale iar cei care au lucrat la elaborarea lor să devină antreprenori, oameni de afaceri recunoscuţi în plan local, national şi de ce nu?, internaţional.
De asemenea, le-am spus studenţilor că în programul de guvernare există Societăţile Antreprenoriale pentru Studenţi (SAS), prin intermediul cărora pot dezvolta business-uri, susţinute dintr-un cont de investiţii pentru studenţi.
În perioada imediat următoare, fie în întâlnirile directe, fie prin intermediul presei, studenţii interesaţi să dezvolte o afacere vor primi informaţiile necesare. Obiectivul meu este să dezvoltăm în mode real spritul antreprenorial la Călăraşi, să avem antreprenori autohtoni de renume care să ne reprezinte la nivel national. Avem resurse nebănuite, avem un potential agricol fantastic şi cred că împreună putem dinamiza aceast sector al Stat-up-urilor în judeţul nostru.
Dialogul va continua şi sunt convinsă că se va concretiza cu proiecte viabile, sănătoase, generatoare de profit.” a spus senatorul Roxana Paţurcă.
La întâlnire au mai fost prezenţi preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul SGG, deputatul Sorin Vrăjitoru, prefectul George Iacob şi inspectorul general şcolar, Elena Mihăilescu.
Pentru 2018, bugetul pentru programul Start-up Nation este de 200 de mii de lei, sumă ce va fi utilizată pentru accesarea a 10 mii de aplicaţii. Anul trecut, la nivelul judeţ Călăraşi au fost iniţiate doar 37 de proiecte în cadrul Programului Start-up Nation.