R. Paţurcă: Marele plan al sprijinirii IMM-urilor, conceput de PNL, a eșuat lamentabil!

R. Paţurcă: Marele plan al sprijinirii IMM-urilor, conceput de PNL, a eșuat lamentabil!

Cel mai amplu program de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România, IMM Invest, a demarat vineri (n.r. 17 aprilie), la ora 10:00 şi, cu acest program, se intră în etapa a doua, cea de repornire a economiei, spunea ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Azi, la ora 10:00, am început cel mai amplu program de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România, IMM Invest. Printr-un singur click şi completarea unui formular, întreprinderile mici şi mijlocii din România au azi acces la credite garantate pentru investiţii şi capital de lucru garantate cu până la 90%. Astfel, Guvernul României porneşte al treilea program important în această primă fază. După programul cu şomajul tehnic, amânarea ratelor clienţilor la bancă, începem IMM Invest. Acest program este important nu numai prin dimensiune şi caracteristici. Intrăm cu acest program în etapa a doua, etapa de repornire a economiei", se lăuda ministrul Finanţelor, vineri, la Palatul Victoria.

Numai că de atunci şi până acum nu s-a întâmplat nimic. ’’ACCESS DENIED’’, acesta este mesajul afișat pe platforma imminvest.ro, la o săptămână de la lansare.

“Asta le transmite guvernul incompetent PNL antreprenorilor care au nevoie de sprijin. Se dovedește încă o dată că guvernul Orban este nu doar incapabil, ci și mincinos. ’’Atacurile’’ hackerilor erau doar în mintea lui Cîțu, iar ’’ticăloșia’’ a fost scoasă la iveală de șeful său direct, chiar de Ludovic Orban, care a recunoscut că aplicația gândită de Cîțu a fost greșită de la început!” susţine senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executive al PSD Călăraşi care a continuat “După 5 săptămâni de promisiuni, în care au dat faliment zeci de mii de firme și peste un milion de români au fost trimiși în șomaj, antreprenorii primesc de la guvernul PNL ACCES INTERZIS”.

Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19  să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiţii şi/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele şi contul statului român, prin Ministerul Finanţelor Publice. Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei. Vedeţi, la capitolul “bune intenţii” nu-I întrece nimeni!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.