R. Paţurcă, întrebare pentru ministrul Finanţelor: Unde ajung banii pe care îi împrumutați, domnule Cîțu?

R. Paţurcă, întrebare pentru ministrul Finanţelor: Unde ajung banii pe care îi împrumutați, domnule Cîțu?

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi a lansat pe contul personal de Facebook o întrebare legitimă pentru ministrul Finanţelor, Florin Cîţu care a reuşit o performanţă realmente istorică. Să împrumute în numele României, până acum suma de circa 40 de miliarde de lei la costuri înfiorătoare. “Unde ajung banii pe care-I împrumutaţi, domnule Cîţu?”, este chestiunea iar răspunsul e aşteptat cu sufletul la gură de o ţară întreagă.

“Domnul Cîțu, deja înscris pe lista miniștrilor de tristă amintire ai Finanțelor, se împrumută. Atenție - nu se împrumută România, se împrumută domnul Cîțu.

De ce spun asta? Simplu: pentru că banii pe care îi împrumută domnul Cîțu, vremelnic ministru al Finanțelor, nu sunt dirijați către prioritățile țării și nici pentru interesele românilor. Banii împrumutați de domnul Cîțu nu au ajuns nici la bugetul de pensii, pentru că, nu-i așa, liberalii au constatat că pensionarii huzuresc și benchetuiesc de atâta bogăție pe care le-o oferă pensia, dar nu au ajuns nici la bugetul de salarii, pentru că liberalii au constatat că funcționarii publici sunt prea bine plătiți și că majorările salariale au fost nejustificate.

Paradoxal, dar banii nu au ajuns nici la Educație, pentru că ministrul de resort a declarat că nu are ce face cu banii, așa că i s-a alocat cel mai mic buget posibil, și nici către Sănătate, pentru că liberalii au constatat că spitalele sunt deja supra-dotate și pacienții ies mai sănătoși decât în prima lor tinerețe din spitalele românești.

Mai mult, banii pe care vremelnicul ministru de tristă amintire îi împrumută nu au ajuns nici la construcția de autostrăzi, întrucât toate lucrările au fost oprite de către liberalii care au constatat că România are autostrăzi prea multe, prea drepte și prea lungi, dar nu au fost dirijați nici către construcția de case pentru tineri, întrucât onor premierul Orban a constatat că tinerilor le stă mai bine în casa părintească sau prin străinătate decât în casa lor.

Îmi permit să-i adresez o întrebare publică domnului ministru de la Finanțe: stimate domnule ministru, într-o Românie normală, așa cum a devenit țara în numai 3 luni de guvernare liberală, unde au ajuns cele 40 de miliarde de lei pe care i-ați împrumutat?

Dacă răspunsul este legat de gaura neagră de la buget și de greaua moștenire, îl rog să nu se mai obosească să-mi răspundă. Deja placa aceasta o auzim de prea mut timp, iar sumele pe care le-a împrumutat domnul Cîțu au depășit de mult deficitul pe care îl pretextase pentru a face aceste împrumuturi.” este mesajul transmis de parlamentarul călărăşean. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.