R. Paţurcă: Începând din acest an investițiile devin motor de creștere economică

R. Paturca joi 31 mai

România crește economic datorită investițiilor. Alături de resursele bugetare consistente alocate – reprezentând 4% din PIB - și de fondurile europene atrase, în procesul investițional din România continuă să intre și importante resurse private. Pe de altă parte datoria publică scade. “Începând din acest an investițiile devin motor de creștere economică.” susţine senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, membru al Comisiei de Buget – finanţe care continuă “România în guvernarea PSD-ALDE a atras de 10 ori mai mulți bani europeni decât guvernul tehnocrat condus de Cioloș - 6,8 miliarde de lei vs 0,68 miliarde de lei. Astăzi România este în media europeană privind absorbția fondurilor, cu 19% grad de absorbție, deși a pornit procesul cu mare întârziere dat fiind că guvernul tehnocrat n-a reușit să facă operaționale  cele 7 autorități de management, element esențial care a fost rezolvat în 2017 de guvernarea PSD.”

 

Parlamentarul social – democrat consideră că  performanța guvernării PSD susținută de cifrele macroeconomice care infirmă categoric toate alarmele false lansate de Opoziției privind plecarea investitorilor străini din cauza evoluțiilor politice sau economice din România. “Se dovedește că „bau-bau-ul” că dacă mărim salariile (în special salariul minim) pleacă investitorii este doar altă predicție eronată a celor din Opoziție. Realitatea ne arată că, dimpotrivă, acțiunile guvernului PSD inspiră încredere investitorilor străini, care, în actualul climat economic favorabil, au investit aproape dublu în România în primele 5 luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a guvernării Cioloș.”

Capital strain intrat in Romania

Nu în ultimul rând, Roxana Paţurcă subliniază că România s-a dezvoltat sănătos, nu pe „datorie” cum susținea propaganda anti-guvernamentală. “Cu numai 2 miliarde euro împrumuturi pentru finanțare, PIB-ul României a crescut cu 32 miliarde euro din momentul preluării guvernării de către actuala coaliție PSD+ALDE.” a conchis senatorul Roxana Paţurcă.

Datoria publica vs crestere economica