R. Paţurcă: Încă un ”record” pentru pseudo-guvernul PNL: pentru prima avem deficit bugetar în luna ianuarie!

R. Paţurcă: Încă un ”record” pentru pseudo-guvernul PNL: pentru prima avem deficit bugetar în luna ianuarie!

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi a precizat prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook că aşa – zisul gvern PNL şi-a trecut în cont o altă realizare nedorită. În ianuarie, România a înregistrat un deficit la bugetul de stat de peste 455 de milioane de lei.

“Încă un ”record” pentru pseudo-guvernul PNL: pentru prima avem deficit bugetar în luna ianuarie! Mai precis, veniturile la buget au fost mai mici în prima lună a anului cu 457,6 milioane lei decât cheltuielile.

Această veste, extrem de proastă pentru economie și pentru români, întrucât cursul de schimb deja a ajuns la 4,8 lei pentru un Euro, trebuie privită într-un anumit context. Pe finalul anului trecut, guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, efectua plăți anticipate, așadar încă neajunse la scadență, pentru o serie de firme private. Între altele, câteva sute de milioane plătite fraților Micula și câteva miliarde plătite anticipat pentru achiziții de rachete pentru baza de la Deveselu.

Dărnicia guvernului din noiembrie și decembrie, încă rămasă fără explicație, ar fi trebuit să evite un deficit bugetar în luna ianuarie. Din păcate, lucrurile sunt extrem de grave, iar incompetența unui guvern PNL preocupat mai mult de soarta marilor companii decât de soarta celor mai mulți dintre români, a adus România în acest punct.

În tot acest timp România se împrumută masiv la costuri uriașe din cauza deficitului bugetar creat artificial de PNL, ratele românilor cresc, la fel ca și facturile, iar tot circul politic inițiat și încurajat de președintele Klaus Iohannis nu ajută nici economia, nici pe români.

Se dovedește încă o dată faptul că miniștrii liberali au distrus în 3 luni tot ceea ce PSD construise în 3 ani.” este mesajul postat de parlamentarul social – democrat călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.