R. Paţurcă: Guvernarea PSD s-a remarcat prin reducerea taxelor și stimularea economiei

R. Paţurcă: Guvernarea PSD s-a remarcat prin reducerea taxelor și stimularea economiei

Din ianuarie 2017 şi până în prezent, în guvernarea PSD, s-au realizat cele mai mari reduceri de taxe în ultimii 30 de ani, susţine senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, candidată pentru Parlamentul European care a mai precizat “Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: după ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei.  Un TVA redus înseamnă preţuri mai mici. Logica economică din spatele luării unei asemenea măsuri este că reducerea TVA va determina bugetul statului să se mărească semnificativ, va crește consumul, direct proporţional cu producţia și va crește cererea pentru anumite servicii. Guvernarea PSD s-a remarcat prin reducerea taxelor și stimularea economiei. Astfel, PSD a eliminat 102 taxe care vizau în mod direct populația, respectiv taxa radio-TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru schimbarea sau înnoirea buletinului și pașaportului și alte taxe. În același timp, PSD a scutit toți pensionarii de plata contribuțiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei i-a scutit și de plata impozitului, în timp ce pentru ceilalți a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depășește acest prag. În acest fel, PSD a lăsat mai mulți bani în buzunarele pensionarilor, în plus față de creșterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari și în avans față de prevederile inițiale ale legii. Sunt fapte, nu vorbe! Și înseamnă mai mulți bani în buzunarele românilor, care încep în sfârșit să se bucure de viață: călătoresc, fac mici investiții în gospodării, sunt mai optimiști” a spus liderul PSD Călăraşi.

În opinia sa, “Obiectivul asumat al PSD a fost unul singur şi anume acela de a face românilor viața mai bună, lucru pe care îl reuşim zi de zi!”

Articol comandat de Partidul Social Democrat - PSD

CUI Mandatar financiar coordonator: 41190008

brux

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.