R. Paţurcă: Fondurile ce provin din această modificare, aproximativ 100 de milioane de euro, vor fi utilizați pentru digitalizarea administrației publice

R. Paţurcă: Fondurile ce provin din această modificare, aproximativ 100 de milioane de euro, vor fi utilizați pentru digitalizarea administrației publice

Guvernul a stabilit o taxă de 3% pentru cei care activează în sectorul comunicaţiilor, sumele urmând să fie folosite pentru digitalizarea aparatului administrativ de stat. „O primă măsură vizează majorarea tarifului de monitorizare calculat ca procent din cifra de afaceri realizată în anul anterior celui pentru care se datorează, în cazul persoanelor care au avut calitatea de furnizor pe parcursul întregului an calendaristic anterior. Procentul se va determina anual, în cuantum de 3%, ca raport între cheltuielile administrative, din care se scad veniturile din alte surse şi cifra de afaceri cumulată. Până acum, procentul era de 0,4%. Fondurile ce provin din această modificare, aproximativ 100 de milioane de euro, vor fi utilizați pentru digitalizarea administrației publice.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de buget, finanţe din Senat.

Paţurcă a mai adăugat că prin intermediul ordonanţei se introduc reglementări în perspectiva licitațiilor pentru blocurile de frecvență 5G (care vor fi scoase la licitație) și 3G (care expiră în 2020 și 2022). “Pentru operatorii frecvențelor 3G se va aplica o taxă de 4% din cifra de afaceri a industriei, raportată la numărul de ani de concesiune a licenței. Pentru operatorii frecvențelor 5G se va aplica o taxă de 2% din cifra de afaceri a industriei, raportată la numărul de ani de concesiune a licenței.” a completat parlamentarul călărăşean.

O altă măsură vizează stabilirea de contravenţii în corelare cu cifra de afaceri. “Am luat aceste măsuri în condițiile în care ultima licitație făcută în Italia pentru frecvența 5G este de 6,8 miliarde de euro. O analiză a impozitelor plătite de operatori arată că: Vodafone – la o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de lei a plătit impozit pe profit 26 milioane de lei iar Orange – cu o cifră de afaceri de 5,3 miliarde lei, a plătit impozit pe profit de 50 de milioane de lei.” a conchis senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executive interimar al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.