R. Paţurcă: Este un mesaj clar că partidul trebuie să fie mai unit ca niciodată!

R. Paţurcă: Este un mesaj clar că partidul trebuie să fie mai unit ca niciodată!

În urma Congresului Extraordinar al PSD Călăraşi, senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executive al PSD Călăraşi a menţionat prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook că partidul trebuie să fie mai unit ca niciodată şi să continue măsurile bune de guvernare luate până acum.

“Partidul Social Democrat și-a ales astăzi noua conducere, în frunte cu doamna premier Viorica Dăncilă, cea care va asigura președinția PSD alături de noul președinte executiv și de noul secretar general.

Este un mesaj clar, din partea celor peste 4000 de delegați care ne-am adunat astăzi la Sala Palatului, că partidul trebuie să fie mai unit ca niciodată, că trebuie continuate măsurile bune de guvernare și că românii trebuie să fie în continuare protejați și ajutați prin măsuri sociale adecvate, care să apropie clasele sociale ca venituri și ca nivel de trai.

Este un semnal puternic că ”România la puterea 10” constituie un set de valori care sunt în măsură să aducă bunăstare României în măsura în care tot ceea ce vom face de acum înainte va fi guvernat de aceste zece principii:

  1. PSD face o politică pentru oameni, nu împotriva oponenţilor.
  2. Rămânem cel mai pro-european partid din România.
  3. Ne reasumăm valorile de stânga și istoria social-democrației.
  4. Democrația internă, națională și europeană nu se negociază.
  5. Intoleranța de orice fel descalifică actul politic.
  6. România nu se oprește la marginea orașelor și a salariului mediu.
  7. Lucrăm pentru o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă.
  8. Combatem acum inegalitățile sociale, credem în șanse egale.
  9. Susținem progresul, abordăm lucid problemele actuale și viitoare.
  10. Vrem o Românie care contează într-o Europă socială.

Cele zece principii reprezintă tot atâtea motive pentru care PSD va putea merge înainte având în frunte prima femeie președinte din istoria partidului, iar alături pe doi dintre colegii mei senatori, domnul Eugen Teodorovici și domnul Mihai Fifor, o conducere aleasă democratic, într-un moment extrem de important pentru noi toți.

Ne alăturăm, ca organizație județeană, celor care susțin din plin noua conducere a PSD și le urăm tuturor succes în noile funcții!

Continuăm împreună drumul social-democrației în România!” a scris Roxana Paţurcă pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă, sâmbătă, preşedinte al PSD, Eugen Teodorovici - preşedinte executiv şi Mihai Fifor - secretar general.

Viorica Dăncilă a obţinut 2828 voturi, Liviu Pleşoianu - 715 voturi, Şerban Nicolae - 375 voturi şi Ecaterina Andronescu - 50 de voturi. 22 de voturi au fost nule.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv al PSD, el obţinând 2463 de voturi. Contracandidaţii săi au obţinut: Daniel Suciu - 1358 voturi, Daniel Florea - 129 voturi şi Marius Bota, care s-a retras - 19 voturi. 21 voturi au fost nule.

Secretar general al PSD a fost ales Mihai Fifor, cu 2366 voturi. Gabriel Petrea a obţinut 717 voturi, Felix Stroe - 189, iar Codrin Ştefănescu - 466 voturi. Rodica Nassar - 77 voturi. 175 voturi au fost nule.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.