R. Paţurcă: Este o minciună! Nu se reduc fondurile, dimpotrivă, cresc!

R. Paţurcă: Este o minciună! Nu se reduc fondurile, dimpotrivă, cresc!

Lidera deputaţilor PNL, Raluca Tircan, a scris pe pagina personală de Facebook că Ministerul Sănătăţii Publice reduce finanţarea alocată unora dintre pacienţii cu boli cardiovasculare, prin intermediul Programului Naţional dedicat.. Fosta pedelistă a solicitat chiar MSP suplimentarea acestor sume la viitoarea rectificare bugetară.

Este o minciună! Nu se reduc fondurile, dimpotrivă, cresc!” a reacţionat senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi care a continuat “În acest an Programul Național de Boli Cardiovasculare are un buget de 172 milioane lei, cu  8% mai mare faţă de anul trecut. Pe baza acestui buget majorat, în 2019, vor fi tratați mai mulți pacienți, 36.000  față de 33.690, în anul 2018. Indicatorul „cost mediu” nu este un cost fix ci o medie a costurilor aferente tratării fiecărui bolnav inclus în program. Pentru unele proceduri din programul național unitățile sanitare au reușit să scadă costul mediu, ceea ce înseamnă că din aceleași fonduri pot fi tratați mai mulți, nu mai puțini pacienți. Banii sunt utilizați riguros în beneficiul pacienților, fiind exclusă posibilitatea „direcţionării sumelor în buzunarele unor firme abonate la bani publici”.

Paţurcă a mai precizat că În cadrul programului national de boli cardiovasculare achiziționarea de dispozitive medicale şi materiale sanitare specifice se face de fiecare unitate sanitară prin achiziție publică. În ceea ce privește partea de servicii medicale (internare în spital, intervenție chirurgicală etc), aceasta se finanțează prin contractul de servicii medicale spitalicești încheiat de unitatea sanitară respectivă cu casa de asigurări de sănătate, la fel ca în cazul oricărei alte internări în spital. Nu există niciun motiv pentru care decontarea acestor internări ar trebui să beneficieze de un regim financiar special.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.