R. Paţurcă: Două miliarde de lei vor fi alocaţi pentru Start-Up Națion II

Programul pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii Start Up Nation, sesiunea 2018, va avea un buget de două miliarde de lei şi va oferi finanţări de până la 200.000 de lei pe proiect. “Stimularea investiţiilor, pilon essential al creşterii economice pentru acest an este o prioritate şi vizează inclusiv zona firmelor nou – înfiinţate. Pentru 2018, guvernarea PSD va aloca suma de 2 miliarde de lei pentru Start-up Nation II. Se vor acorda câte 200.000 de mii de lei pentru susținerea a 10.000 de noi proiecte de afaceri.” susţine senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă.

R. Paturca joi 31 mai

Start-Up Națion II va începe după imediat ce vor fi finalizate plățile aferente ediției de anul trecut. “Toți cei care au cereri de plată în așteptare sau care nu le-au depus sunt contactați de personalul agențiilor regionale pentru consiliere / îndrumare. Ultima zi de depunere a cererilor de plată pentru Start Up Națion I este 29 Septembrie 2018. Banii așteaptă, sunt în conturile celor trei bănci partenere și ale agențiilor.” mai adaugă parlamentarul social – democrat.

Cheltuielile eligibile pentru a fi acoperite din aceste fonduri constau în achiziţiile de echipamente, spaţii de lucru, mijloace de transport (dar numai în condiţii speciale), mobilier, birotică, plata unor salarii şi utiliăţi, realizarea de webiste, brevete, licenţe, cursuri, TVA, consultanta accesării programului, licenţe software, dar şi cheltuieli privind creditele şi garanţiile aferente acestora. Cheltuieli neeligibile: vehicule pentru firme transport, spaţii cu destinaţie locativă, echipamente aferente jocurilor de noroc etc.

În anul 2017, au fost aprobate peste 3500 credite punte la partenerii de finanțare, beneficiarii urmând să se prezinte pentru decont începând cu luna ianuarie 2018 la sediile AIMMAIPE.

Până la sfârșitul anului 2017, au fost făcute plăți către 111 beneficiari, iar in cele trei zile lucrătoare ale anului 2018 au mai fost plătiți 34 de beneficiari. La acest moment toate cererile depuse au fost plătite sau se află în circuitul de avizare.

În anul 2017, au fost alocate credite bugetare in valoare de 670 milioane lei, diferența de 963,798 milioane este alocată prin legea bugetului de stat pe anul 2018.

Ministerul a solicitat, pentru anul 2018, credite de angajament și bugetare în valoare de 2 miliarde. Prin proiectul de lege a bugetului de stat, s-au alocat 700 milioane lei credite de angajament, urmând ca diferența până la 2 miliarde să fie solicitată la rectificarea bugetară.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.