R. Paţurcă: Domnul Cîţu este un pericol pentru România şi trebuie oprit. În 3 luni, PNL s-a împrumutat 40 miliarde lei!

 R. Paţurcă: Domnul Cîţu este un pericol pentru România şi trebuie oprit. În 3 luni, PNL s-a împrumutat 40 miliarde lei!

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu a făcut marţi ceea ce ştie cel mai bine. Să mai ia un împrumut de pe pieţele externe, în cuantum de 3 miliarde de euro! Desigur, la o dobândă de pe piaţă de 2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi chiar a Greciei.

„Domnul Cîţu este un pericol pentru România şi trebuie oprit. În 3 luni, PNL s-a împrumutat 40 miliarde lei. Şi mai grav este că, prin împrumuturile făcute, dl Cîţu a sabotat, în mod deliberat, capitalul românesc.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a mai adăugat „Cele mai multe împrumuturi s-au făcut în moneda euro, ceea ce a condus la creşterea dobânzilor cu efecte negative puternice în special la nivelul IMM-urilor, care, ştiţi bine, peste 90 % sunt firme româneşti. Totodată, a pus presiune pe cursul valutar, obligând BNR să arunce pe piaţă 1,3 mld. euro din rezerva valutară pentru a apăra leul. Toate acestea sunt costuri pe care le vom suporta noi, cetăţenii, nu dl. Cîţu care a şi spus că ”ei nu vin cu bani de acasă”. Problema cea mai mare însă rămâne: unde se duc banii, dle Cîţu? În autostrăzi nu sunt, aţi tăiat finanţările la toate şantierele începute de PSD. În dezvoltare locală nu sunt, aţi tăiat 30 mld. de la fondurile comunităţilor locale. În programele de investiţii lansate de PSD nu sunt. Aţi închis StartUp Nation. Aţi oprit Prima Casă. Aţi anulat programul pentru staţiunile balneare. Aţi tăiat finantarea pentru construcţia de grădiniţe cu profil sportiv. Şi lista poate continua. Nici în spitale nu sunt. Aţi tăiat şi aici bugetul. Nici la şcoli sau programe educaţionale, unde avem cel mai mic buget ca pondere în PIB din ultimii ani. Deşi vorbiţi de România Educată!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.