R. Paţurcă, despre ministrul propus al Finanţelor: Avizarea nu ar face altceva decât să continue o politică fiscală şi financiară dezastruoasă pentru români

R. Paţurcă, despre ministrul propus al Finanţelor: Avizarea nu ar face altceva decât să continue o politică fiscală şi financiară dezastruoasă pentru români

Prezentă marţi la audierea ministrului propus pentru Ministerul Finanţelor Publice, Lucian Ovidiu Heiuş, în comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, senatoarea Roxana Paţurcă a explicat prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook motivele pentru care a votat împotriva avizării acestuia.

“I-am adresat o întrebare, în cadrul audierilor din comisii, domnului Lucian-Ovidiu Heiuş, ministrul propus al Finanțelor: "În condițiile în care cursul euro-leu a atins recorduri istorice în această perioadă de criză politică, aveți de gând să continuați strategia lui Florin Cîțu de a asigura profituri pentru bănci care să completeze cele 2,5 mld de lei/ an beneficiu în urma renunțării la taxa pe activele bancare?" Doream să ştiu dacă domnul Heiuş are de gând să continue aceeaşi politică dezastruoasă a premierului desemnat care a dus la prăbuşirea monedei naționale.

Domnul Heiuş mi-a răspuns la modul general despre motivele ce pot crea fluctuații pe cursul euro și nu despre strategia de stopare a creșterii acestui curs sau de contracarare a efectelor negative generate. Mie îmi este clar - avizarea domniei sale nu ar face altceva decât să continue o politică fiscală şi financiară dezastruoasă pentru țară şi pentru români.

De aceea, m-am abținut în a-i oferi votul meu, ceea ce se contabilizează ca vot negativ; pe de altă parte, consider totuşi că pregătirea profesională acumulată, deschiderea asupra comunicării benefice în identificarea soluțiilor dovedită în comisia de buget din care face parte precum și curajul de a se înscrie în această candidatură ar fi avut parte de un vot pozitiv în urma audierilor, dacă domnia sa ar fi făcut parte dintr-o echipă care să nu îl aibă ca şi coordonator tocmai pe domnul Cîțu.” a scris Paţurcă pe Facebook.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor Publice, Lucian Ovidiu Heiuş, a primit marţi aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au avizat negativ noul mandat cu 15 voturi pentru, 3 împotrivă şi 19 abţineri

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.