R. Paţurcă: Cu siguranță, priveliștea de la balconul palatului Cotroceni diferă mult de realitatea pe care o vedem cu toții

R. Paţurcă: Cu siguranță, priveliștea de la balconul palatului Cotroceni diferă mult de realitatea pe care o vedem cu toții

Senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi subliniază prin intermediul unui mesaj postat astăzi pe pagina personală de Facebook că situaţia economică a ţării a ajuns într-un punct critic pe care liberalii se tot chinuie să-I ascundă. Paţurcă face o radiografie a stării economice a ţării susţinând că liberalii au dovedit pâbă acum cu vârf şi îndesat că nu ştiu să guverneze iar pentru maniera prin care au făcut-o vor da socoteală curând în faţa românilor.

“Situația economică și financiară a României a ajuns într-un punct critic, pe care Guvernul PNL încearcă din răsputeri să îl ascundă. În timp ce ministrul de Finanțe, Florin Cîțu se laudă cu o creștere economică obținută în primele trei luni ale anului, adică pe o perioadă în care nu se puteau vedea efectele măsurilor de blocare a economiei luate în timpul stării de urgență, România se prăbușește din cauza incompetenței guvernării PNL.

Adevărul despre ceea ce se întâmplă în țară trebuie spus, astfel încât românii să știe și să fie pregătiți pentru ceea ce vine - o criză economică și socială mai mare decât cea din 2010.

500.000 de oameni și-au pierdut deja locurile de muncă, iar alte 600.000 sunt în șomaj tehnic. Astfel, peste 1 milion de români au fost afectați, fie prin pierderea definitivă a locurilor de muncă, fie prin încetarea temporară a activității companiilor unde lucrau. Din acest motiv, EUROSTAT plasează România pe locul 3 la creșterea șomajului în UE în martie 2020 față de octombrie 2019 când PNL a preluat guvernarea de la PSD.

Scad veniturile la buget, scad veniturile populației, scade și nivelul de trai. Guvernul Iohannis-Orban reușește catastrofala ”performanță” de a spulbera în 7 luni bunăstarea firmelor și a populației dobândită în guvernarea PSD. Astfel, 2 români din 3 spun că au înregistrat venituri mai mici de la instaurarea măsurilor de blocare a economiei, ceea ce nu este de mirare. Toată lumea a realizat că acest lucru se va întâmpla dacă se iau măsurile care s-au luat și care au prăbușit economia, mai puțin miniștrii lui Orban, care nu s-au oprit niciun moment din a ne spune că se gândesc la un pachet de măsuri, dar fără ca aceste măsuri să le și pună în practică.

Din aprilie tot ceea ce auzim este că liberalii se pregătesc, că ne vor arăta, că vor face. Ultimul termen asumat de PNL, 1 Iunie, a fost depășit fără ca Guvernul României să prezinte un astfel de plan de relansare economică a României.

Mai mult, președintele Iohannis, întâiul gânditor al politicilor liberale, a considerat că de fapt economia României nici măcar nu trebuie repornită, întrucât, în concepția domniei sale, ea nu a fost niciodată oprită. Cu o astfel de mentalitate și de concepție asupra stării de fapt a economiei naționale, nu ne mai miră nimic în ceea ce privește evoluția situației din țară.

Cu siguranță, priveliștea de la balconul palatului Cotroceni diferă mult de realitatea pe care o vedem cu toții.

Realitatea este că:

- șomajul crește galopant, iar România se clasează rușinos în topul țărilor europene din acest punct de vedere.

- România s-a împrumutat în 7 luni cât pentru 3 ani: 80 de miliarde de lei care, cu ”binecuvântarea” lui Florin Cîțu, s-au evaporat fără ca ministrul de Finanțe să poată justifica într-un mod rezonabil în Parlament ce a făcut cu acești bani.

- deficitul bugetar uriaș, de 6,7% din PIB, prognozat de guvernul liberal, va fi de fapt mai mare, de 9-10 % din PIB, după cum anticipează FMI, Comisia Europeană și Consiliul Fiscal. Minciunile liberalilor sunt pe care să fie dezvăluite de cifrele statistice din trimestrul II, un trimestru pentru care guvernatorul BNR anticipează o scădere de până la 14%.

- nivelul de trai scade. Prognozele specialiștilor arată o scădere cu peste 200 de lei/lună a salariului mediu brut pe economie. În tot acest timp, prețurile cresc, în special la produsele alimentare. Seceta, care a afectat producția agricolă, va face ca prețurile să explodeze în perioada următoare.

- peste 500.000 de IMM-uri și-au închis ori diminuat grav activitatea. Peste 37 miliarde euro s-au pierdut din cifra de afaceri a companiilor din România. Disperarea companiilor românești este vizibilă atunci când ne uităm la numărul extrem de mare de cereri pe celebra de acum platformă IMM Invest, pe care, în mintea lui Florin Cîțu, o atacaseră hackerii. Acum, neatacată nici măcar de hackerii din imaginația lui Cîțu, platforma își demonstrează inutilitatea.

Liberalii au demonstrat nu numai că nu se pricep la a guverna țara, dar o fac într-un mod în care, practic, o distrug. În plus, atitudinea lor sfidătoare, față de români și față de legile pe care le încalcă fără remușcări, se manifestă de la Palatul Cotroceni și până la Palatul Victoria, de la sediul PNL din strada Modrogan și până în ultimul sediu al PNL din vreun ungher al țării.

Se apropie momentul în care liberalii vor fi îndepărtați de la guvernare și vor trebui să răspundă în fața românilor și a legii pentru dezastrul în care au adus țara, dar și pentru achizițiile pe care le-au făcut fără respectarea procedurilor normale, invocând starea de urgență.” se arată în mesajul postat pe Facenook de senatoarea Roxana Paţurcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.