R. Paţurcă: Cîțu minte despre împrumuturile cu dobândă negativă

R. Paţurcă: Cîțu minte despre împrumuturile cu dobândă negativă

Premierul desemnat, Florin Cîţu, care este şi ministru de Finanţe interimar, a declarat joi că, pentru prima oară în istoria sa, România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro. "Astăzi avem şi o veste bună şi este o veste istorică pentru România: pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro, aşa cum fac alte ţări dezvoltate. (...) Investitorii au încredere în România şi de aceea astăzi ne-am putut împrumuta în euro la dobânzi negative. Asta pentru a elimina orice urmă de neîncredere sau de dubiu care exista acolo, că ceea ce facem noi nu este bine pentru România. Astăzi avem această dovadă clară - România se împrumută la dobânzi negative în euro, nimeni nu mai poate să ne ia acest lucru şi este o performanţă istorică pentru ţara noastră. (...) Ce înseamnă dobânzi negative? Înseamnă că dacă ne împrumutăm un leu trebuie să dăm înapoi 90 de bani, deci nu mai aruncăm povara împrumuturilor pe generaţiile viitoare, dăm înapoi mai puţini bani", a spus Cîţu la începutul şedinţei de guvern.

„Așa-zisa reușită a lui Cîțu de a lua împrumuturi la dobândă negativă e de fapt încă o realizare în favoarea băncilor. Băncile nu vor pierde bani prin dobânzi plătite statului, ci vor câștiga datorită devalorizării leului. Adevărații pierzători vor fi românii, care la un curs mai slab pentru moneda națională vor avea de plată facturi mai mari.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a continuat “De altfel, cursul leu-euro a atins un nou record istoric. 1 euro=4,8127 lei! La acest curs, se anulează în totalitate avantajul de dobânda cu care se laudă Cîțu. Și nu doar că se anulează, dar ne face și datori!” În opinia sa “Cîțu continuă astfel să facă băncilor cadouri, să le asigure profituri care să completeze cele 2,5 miliarde de lei/an beneficiu în urma renunțării la taxa pe lăcomie.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.