R. Paţurcă: Astăzi este ziua în care ne simțim recunoscători şi ne amintim cu drag de toți cei care ne-au îndrumat paşii în viață

Paturca Unirea

Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994.

Această zi a fost desemnată de UNESCO pentru a marca semnarea ''Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor'' (1966). Recomandarea din 1966, alături de ''Recomandarea privind învăţământul superior'' (1997), constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală aşa cum arată şi site-ul en.unesco.org.

De profesie cadru didactic, senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă a transmis un mesaj pe contul personal de Facebook tuturor cadrelor didactice arătându-şi recunoştinţa pentru eforturile depuse de acestea în educarea generaţiilor de mâine ale ţării. “Astăzi este ziua în care ne simțim recunoscători şi ne amintim cu drag de toți cei care ne-au îndrumat paşii în viață şi, prin eforturile lor susținute, an după an, ne-au ajutat să ne alegem o carieră şi să devenim ceea ce ne-am dorit. Astăzi este Ziua Mondială a Educației, o zi în care țin să mulțumesc din inimă tuturor celor care se străduiesc zi de zi pentru generațiile de mâine ale României: educatori, învățători şi profesori. Vă prețuiesc şi vă respect!”

În ţara noastră Ziua mondială a educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de cei doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie ''Spiru Haret'').

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.