R. Paţurcă: Acţiunea a reunit tineri parlamentari cu scopul de a contribui la întărirea relaţiilor transatlantice

RP SUA 1

Senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, vicelider al grupului PSD din Camera Superioară a Parlamentului României, a participat la lucrările Rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40, reuniune organizată de Rețeaua Tinerilor Parlamentari din Parlamentul European – EU40 și Biroul de legătură al Parlamentului European cu Congresul SUA, în perioada 6-9 mai, în Statele Unite ale Americii, la Washington DC. Într-un mesaj postat pe pagina personală de facebook senatorul Roxana Paţurcă susţine că scopul acţiunii a fost acela de a contribui la întărirea relaţiilor transatlantice dintre tinerii membri ai Parlamentului European, ai parlamentelor naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene şi ai Congresului SUA. „În perioada 6 - 9 mai 2018, la Washington DC, Statele Unite ale Americii, a avut loc reuniunea Rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40, organizată de Rețeaua Tinerilor Parlamentari din Parlamentul European – EU40 și Biroul de legătură al Parlamentului European cu Congresul SUA. Din partea Senatului, la reuniune, am participat alături de colegii senatori: Ionuț Sibinescu (ALDE), George- Edward Dircă ( USR), Vasile Cristian Lungu (PMP) și Lorand Turos ( UDMR).

RP SUA 2

Acțiunea a reunit tineri membri din Parlamentul European, din parlamente ale statelor membre ale Uniunii Europene și din Congresului Statelor Unite ale Americii, cu scopul de a contribui la întărirea relațiilor transatlantice.

În programul reuniunii Rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40, au avut loc întâlniri și dialoguri, în cadrul unor instituții, ONG-uri și think thank-uri de profil, cu domnii Trey Hollingsworth și Will Hurd, membri ai Camerei Reprezentanților a SUA, cu domnii Bart Gordon și Cliff Stearns, foști membri ai Congresului SUA, cu domnul Paul Stauss, senator (shadow) pentru Districtul Columbia, cu reprezentanți ai Departamentului de Stat al SUA, cu domnul Ambasador David O’Sullivan, șeful Delegației UE în SUA, cu domnul Antoine Ripoll, directorul Biroului de legătură al Parlamentului European cu Congresul SUA, cu doamnele Marjorie Chorlins și Catherine Feingold, vicepreședinte al Camerei de Comerț a SUA, și, respectiv, director, International Department – American Federation of Labour and Congress of Industrial Organisations, cu domnul John Fortier, director, Programul Democrație – Bipartisan Policy Center, cu domnul Caroll Doherty, director de cercetare politică – Pew Reserch Centre etc.

Roxana SUA 3

Pe parcursul discuțiilor, a fost subliniată intenția de a continua și de a întări eforturile si legăturile transatlantice, fondate pe valori și principii comune. Temele abordate în cadrul întâlnirilor au vizat ultimele evoluții ale relațiilor transatlantice, perspectivele cooperării transatlantice în domeniile comerț și economie, ultimele evoluții în politica SUA, contextul economic și social, reforma fiscală, evoluțiile la nivelul opiniei publice în SUA, în raport cu principalele partide politice, campaniile electorale în sistemul american etc.” a fost mesajul transmis de parlamentarul călărăşean.

RP SUA 4

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.