R. Cazanciuc: Stimabilii Marcel Predoiu și Cătălin Vela

R. Cazanciuc: Stimabilii Marcel Predoiu și Cătălin Vela

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, le recomandă miniştrilor Justiţiei şi de Interne, Cătălin Predoiu şi Marcel Vela, să vină în Parlament cu o analiză despre riscuri şi ameninţări, cu politici publice pornind "de la zonele vulnerabile ale societăţii", cu legi care îi protejează pe români.

“Dorește ministrul justiției să-i ia locul ministrului de interne? Observ de ceva vreme că ar exista o intenție… O posibilă explicație ar fi legată de “succesurile” ministrului Predoiu în eliminarea “fricilor” care încă țin România în afara spațiului Schengen.

O alta ar fi dorința să meargă personal la fruntariile țării să ridice cu mâna lui bariera MCV, mândru că românii sunt astăzi tratați de la egal la egal în Europa.

Acest lucru nu ar fi fost posibil, în lumea sa imaginară, fără eradicarea corupției din ultimul an de guvernare penelistă și triumful statului SĂU de drept.

Sigur, măștile achiziționate de către băieții deștepți ai PNL la prețuri exorbitante, atacurile furibunde ale premierului Orban la toate instanțele din România sunt simple accidente. Sunt detalii și personaje pe care nimeni nu le ia în seamă și nu vor împiedica ridicarea MCV!

Sacrificarea locurilor de muncă din hoteluri și restaurante pentru a putea deschide păcănelele consilierului premierului nu reprezintă acte de corupție organizată. Sunt doar aroganța unor băieți care știu că nu li se poate întâmpla nimic, indiferent cât de adânc bagă mâna în buzunarul public. Dar se înșală!

Băieți, nu dați foc țării folosind clanurile interlope și semănând panică în rândul populației pentru a justifica tot felul de inițiative normative, ci, dacă aveți un dram de patriotism, fiți onești și veniți în Parlament cu o analiză națională de riscuri și amenințări, cu politici publice pornind de la zonele vulnerabile ale societății, cu legi care îi protejează cu adevărat pe români!

Spuneți-le celor care vă “consiliază” că ținutul la sertar al unor date relevante despre fenomenul crimei organizate doar pentru a vă arăta unii altora mușchii la un moment dat și nu pentru a pune la punct un mecanism integrat de protejare a populației, nu are cum să vă pună de partea poporului!

Ce modificări ale legilor justiției din ultimii 2-3 ani v-au împiedicat să propuneți măsuri care să combată proliferarea clanurilor interlope? V-a împiedicat cumva avizul CSM la numirea procurorilor șefi?

Stimabililor Marcel Predoiu și Cătălin Vela,

Ce s-a întâmplat cu cei 290 de ofițeri adăugați schemei DIICOT printr-o lege promovată de PSD? Au fost trimiși să penetreze clanurile interlope? Au fost trimiși la specializare în SUA, Israel, Marea Britanie, Olanda pentru a învăța să investigheze mai bine cine și cum finanțează clanurile interlope, traficul de persoane, traficul de droguri?

Este cumva funcțional sediul DIICOT alocat în guvernarea PSD?

Nu vă e teamă de patrioții din umbră care, la un moment dat, se vor sătura să muncească în gol și vor spune public adevăratele mize ale prea deselor scandaluri cu interlopii, din ultima perioadă?” a scris vineri pe Facebook Robert Cazanciuc

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.