PSD va lupta cu toate forţele cu secretomania şi interesele economice meschine ale liberalilor

PSD va lupta cu toate forţele cu secretomania şi interesele economice meschine ale liberalilor

În mijlocul campaniei de vaccinare, care merge tot mai greu, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că, în următoarea perioadă, vaccinul nu va mai fi gratuit pentru români. Declaraţia este şi cinică şi penibilă în contextul în care pandemia nu s-a terminat, iar acesta este cel mai important instrument în puterea statului. Prostie, interese economice sau şantaj la adresa românilor?

Dacă românii vor trebui să scoată bani din buzunar, campania de vaccinare pe termen lung nu va fi un semieşec ca acum, va fi o tragedie.

Desigur, nu este prima dată când Ludovic Orban face presiuni pentru a privatiza sănătatea. Să ne amintim că, împreună cu Victor Costache, ministru al Sănătăţii în mandatul lui, au încercat să vândă sistemul de sănătate printr-o ordonanţă de urgenţă care permitea acces nelimitat spitalelor private la decontări din programele naţionale de sănătate. Oare ce s-ar fi întâmplat în această pandemie dacă le-ar fi ieşit mişelia?

PSD a luptat atunci cu interesele economice ale liberalilor şi o va face şi acum. Vaccinarea trebuie să rămână gratuită. Orban să se abţină de la jocurile economice meschine! Este treaba statului să aibă grijă de toţi cetăţenii în această criză, care nu se va termina în această vară.

Liberalii sunt loviţi de pandemia secretomaniei. În mandatul lor, transparenţa mult clamată a avut de suferit şi are în continuare. Ce fel de surprize mai ascund liberalii? Îngheţarea pensiilor şi a salariilor? Creşterea vârstei de pensionare?

Sper că astăzi, în Parlament, premierul nu va face doar figuraţie politică. Românii trebuie să aibă parte de o dezbatere parlamentară consistentă, nu doar să-l vadă pe Cîţu cum citeşte de pe foi. PSD are specialişti pregătiţi să contribuie la un PNRR care să fie cu adevărat în interesul tuturor românilor. Noi ne ţinem de cuvânt. Sper că şi liberalii vor fi mai transparenţi şi mai deschişi de data aceasta.

Paul Stănescu,

Secretar general PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.