PSD | V. Negrescu: Guvernul României a întârziat inacceptabil realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

PSD | V. Negrescu: Guvernul României a întârziat inacceptabil realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

Vicepreședintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu susține prin intermediul unei postări pe Facebook că Guvernul condus de Florin Cîțu a întârziat realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență care potrivit Memorandului aprobat de Executiv trebuia finalizat și prezentat până pe 5 martie.

„Guvernul României a întârziat inacceptabil realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Conform memorandumului aprobat de actualul executiv, PNRR trebuia să fie finalizat și prezentat astăzi.

Din păcate, guvernanții au anunțat că încă se negociază politic PNRR la nivelul coaliției de guvernare și că următoarele negocieri sunt prevăzute luni. PNRR nu trebuie negociat politic, planul trebuie să fie ilustrația unor reforme coerente conform recomandărilor din Raportul de Țară și ghidului realizat de Comisia Europeană. PNRR nu trebuie să fie realizat pe bază de algoritmi politici sau conform mofturilor unor politicieni.”, a scris pe Facebook Negrescu care a mai adăugat că susține alocarea unui procent de 10% din PNRR pentru finanțarea educației. “Susțin alocarea a minim 10% din PNRR pentru educație: 3,5 miliarde de euro sub formă de granturi. La această sumă trebuie să adaugăm minim 1,5 miliarde sub formă de împrumuturi. Fondurile trebuie repartizate transparent cu ținte clare privind construcția de noi unități de învățământ și modernizarea celor existente, digitalizarea reală a educației, scăderea abandonului școlar, susținerea educației continue, creșterea competențelor digitale sau digitalizarea și modernizarea universităților.”, a conchis liderul social-democrat.

actualizarePNRR

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.