PSD susţine total acţiunea ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila care a înjumătăţit banii de consultanţă din PNRR, spre disperarea USR

PSD susţine total acţiunea ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila care a înjumătăţit banii de consultanţă din PNRR, spre disperarea USR

Acuzele şi invectivele descalificante ale reprezentanţilor USR nu pot ascunde adevărul! De la 50 de milioane de euro, cât era iniţial suma destinată consultanţei pentru componenta Sănătate din PNRR în varianta USR, s-a ajuns la 21,25 milioane de euro., susțin social-democrații prin intermediul unui comunicat de presă.

Este o diminuare cu 57,5% faţă de cât pusese arbitrar Cristian Ghinea - fost ministru USR al Fondurilor Europene - fără să se consulte cu nimeni din Ministerul Sănătăţii, atunci când a făcut Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu o totală lipsă de transparenţă publică.

Această ajustare a fost făcută absolut legal şi instituţional! Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi echipa sa au avut runde succesive de consultări cu Banca Mondială, Banca Europeană pentru Investiţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în urma cărora OMS şi-a asumat integral asistenţa tehnică necesară României pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR. Iar Guvernul României a aprobat parteneriatul cu OMS încă din luna mai. De altfel, OMS este specializată în politici de sănătate publică şi a participat recent la reforme ale sistemului de sănătate în mai multe ţări, cum ar fi de exemplu Grecia.

Este deplorabil că reprezentanţii USR, disperaţi după atenţia publică, aleg să fie ipocriţi şi ignoră premeditat adevărul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost inclusă în PNRR şi menţionată repetat, ca potenţial partener al ţării noastre, chiar de către Cristian Ghinea.

PSD respinge categoric tentativa USR de a reclama demagogic-mincinos consultanţa OMS pentru PNRR ca fiind expresia unor interese personale ale ministrului Alexandru Rafila; domnul Rafila a fost reprezentantul României la OMS, nu a fost angajatul OMS şi niciodată n-a fost plătit ca atare de OMS.

Minciunile USR nu pot face uitate adevăruri grave şi nu pot acoperi incompetenţa pe care reprezentanţii săi au probat-o prin gestionarea dezastruoasă a sănătăţii publice, când reprezentanţii săi au condus Ministerul Sănătăţii şi au girat importul inutil a zeci de milioane de vaccinuri în plus faţă de cât era necesar, pe care suntem obligaţi să plătim degeaba un miliard de euro.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.