PSD susține instituirea salariului minim european

PSD susține instituirea salariului minim european

Partidul Social Democrat susține introducerea unui salariu minim european reprezentând 60% din media salarială națională la nivelul fiecărui stat membru.

Având în vedere situația creată în România de Guvernul Orban, care a blocat creșterea salariului minim, acțiune care a alarmat agenția internațională de rating Moody’s – ce avertizează că anul acesta România va avea cele mai mari prețuri din regiune și cele mai mici creșteri ale salariului minim - PSD a decis să acționeze la nivelul instituțiilor europene pentru a institui o protecție socială minimă la nivelul Uniunii Europene.

Prezent sâmbătă, 18 ianuarie 2020, la Forumul Național PES activists România, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a semnat în numele Partidului Social Democrat petiția inițiată de PES activists România pentru un salariu minim european.

Acesta a declarat că Partidul Social Democrat va sprijini această campanie și că toți europarlamentarii PSD vor sprijini acest proiect social-democrat prin acțiuni concrete în Parlamentul European.

“Campania pentru un salariu minim european este o campanie pentru oportunități egale la nivelul Uniunii Europene. Ne dorim mai multă Europă, dar o Europă socială”, a subliniat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

“Este important ca Europa să devină mai socială, nu doar să apere interesele marilor corporații multinaționale, ci să apere și interesele cetățenilor”, a completat Marije Laffeber, secretarul general adjunct al Partidului Socialiștilor Europeni.

„Ca o încununare a eforturilor stângii europene din ultimele două decenii, noua Comisie Europeană s-a angajat în faţa Parlamentului European să introducă salariul minim la nivelul Uniunii Europene. Din păcate, dreapta acţionează, în continuare, strict în defavoarea acestui deziderat.

Introducerea unui salariu minim european ar limita exodul social şi ar crea oportunități egale la nivel european“, a declarat coordonatorul național PES Activists România, Victor Negrescu, inițiatorul apelului lansat de cei 300 de activişti.

Obiectivul salariului minim european reprezintă o veche inițiativă a PES, care a propus ca fiecare stat membru al Uniunii Europene să aibă un salariu minim echivalent cu 60% din salariul său mediu. Adoptarea unei ținte comune este susținută și de Confederația Europeană a Sindicatelor. Mai mult, studiile arată că majorarea salariilor minime contribuie la creșterea productivității muncii la nivelul întregii economii.

În cei trei ani de guvernare, prin combinarea măsurilor de stimulare economică cu măsurile sociale, PSD a crescut susținut salariile și pensiile, aproape atingându-și obiectivul, cu un procent de 41,4%, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană.

PSD nu vrea ca aceste realizări să fie demolate de Guvernul Orban, de aceea va acționa la nivel european, în beneficiul românilor și, de asemenea, al cetățenilor europeni.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.