PSD / Sorin Vrăjitoru: Va fi un an extrem de greu din punct de vedere legislativ!

Sorin Vrajitoru Camera Deputatilor

Deputatul PSD Călăraşi, Sorin Vrăjitoru, a bifat pe 4 septembrie un an de activitate parlamentară. Conştiincios, Vrăjitoru figurează pe lista celor 17 deputaţi care nu au absentat la nicio şedinţă de Grup sau Vot final. În opinia sa, urmează un an extrem de greu din punct de vedere legislativ, susţinând însă că PSD va finaliza toate iniţiativele legislative asumate prin Programul de guvernare

 

Domnule deputat Vrăjitoru, cum vi s-a părut acest prim an de activitate parlamentară?

O activitate extrem de laborioasă. A fost ceva inedit, ceva ce mi-am dorit foarte mult. Şi, având în vedere experienţa politică pe care o am dar şi faptul că am intrat în Parlament din calitate de consilier judeţean în cadrul CJ Călăraşi, acolo unde PSD e în Opoziţie, primul impact a fost cu totul extraordinar. Pentru că aici, în Parlament când PSD ridică mâna, se umple sala. Avem majoritate, aici sunt validate cele mai importante iniţiative ale noastre care se transformă în texte de legi pentru ţară.

Cum vedeţi anul politic 2019, atât din perspectivă parlamentară dar şi electorală?

Ne aşteaptă două rânduri de alegeri. Consider că va fi un an extrem de greu din punct de vedere legislativ având în vedere că se întorc în Parlament: Codul de procedură, Codul penal, Codul administrativ, Codul Civil, în plus o să treacă prin Parlament şi Legea lobby-ului. Pe scurt, vom avea o activitate parlamentară extrem de laborioasă.

În opinia mea, va fi o toamnă interesantă şi pentru că urmează un an electoral. Va trebui să ducem la bun sfârşit toate aceste iniţiative legislative.

După acest prim an de mandat, spuneţi-mi cum vă imaginaţi viaţa parlamentară? Ce percepţii aveaţi despre Parlament şi parlamentari şi cum vi se par acum?

Glumind, mi se părea mult mai uşor. Îmi povesteau colegii care au 3-4 mandate în spate, că e cel mai dificil mandat. Poate şi din cauza faptului că e vorba de implicare, de o altă generaţie şi de faptul că dorim să facem lucruri bune pentru români şi pentru România.

Vă dau exemplu de o lege, de care sunt extrem de mândru, Lege Offshore. Această lege a fost votată în Camera Deputaţilor, trimisă la promulgare, însă preşedintele a cosiderat că nu e în regulă şi a trimis-o înapoi la Parlment. Dar, în esenţă această lege va asigura independenţa energetică a României, pe foarte mulţi ani şi va aduce beneficii financiare considerabile statului român.         

Credeţi că va pierde PSD guvernarea?

În nici un caz. Nici nu se pune problema. Avem forţă politică în Parlament, partidul este unit. În nici un caz nu va pierde guvernarea pentru că ceilalţi sunt foarte slabi. Dacă pleacă PSD de la guvernare, ce punem în loc? O întrebare retorică, până la urmă. Pe cine? Pe Orban? USR-ul? Pe cine?

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.