PSD şi SPD acţionează împreună pentru drepturile sezonierilor români din Germania

PSD şi SPD acţionează împreună pentru drepturile sezonierilor români din Germania

Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a declarat că social-democraţii români şi germani acţionează în comun pentru respectarea drepturilor lucrătorilor sezonierilor români din sectorul agricol german.

În acest sens, Dan Nica a transmis mesajul europarlamentarului Udo Bullman, responsabil pentru Afaceri Europene în Prezidiul Partidului Social-Democrat German (SPD): "Trebuie să-i protejăm pe lucrătorii români. Ei nu trebuie să fie expuşi pericolului reprezentat de coronavirus şi e obligatoriu să li se asigure condiţii de distanţare socială şi respectare a normelor de igienă. Sunt colegii noştri, fără de care nimic nu ar funcţiona aşa cum trebuie în această vară. Vom lucra în această direcţie, ca social-democraţi", a subliniat Udo Bullman, fost preşedinte al Grupului S&D din Parlamentul European.

"Am declanşat o acţiune comună cu colegii germani pentru a-i proteja pe lucrătorii noştri agricoli, în situaţia gravă a pandemiei, dar şi pentru a-i feri să cadă victima exploatării în numele unor cinice interese economice. Suntem în contact cu Federaţia Europeană a Sindicatelor pentru Agricultură Alimentară şi Turism (EFFAT) şi, prin intermediul SPD, cu Guvernul german", a menţionat Dan Nica.

Vicepreşedintele Grupului S&D, Rovana Plumb, a declarat că demersurile se desfăşoară, de asemenea, la nivelul grupurilor europarlamentare. "Nu vom tolera încălcarea drepturilor fundamentale ale compatrioţilor noştri aflaţi la muncă în fermele din Germania. Solicităm respectarea deplină a prevederilor legislaţiei europene privind lucrătorii sezonieri şi asigurarea standardelor sociale şi sanitare necesare pentru condiţii decente de muncă şi cazare", a precizat Rovana Plumb.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, cere, în acest context, Guvernului României să facă publice demersurile pe care le întreprinde pentru sprijinirea cetăţenilor români care muncesc sezonier în afara ţării. Dan Nica a arătat că, la solicitarea europarlamentarilor PSD, Ismail Ertug - vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European - a adresat recent o solicitare publică miniştrilor federali ai Afacerilor Interne, Horst Seehofer, şi Agriculturii, Julia Klockner, pentru a garanta respectarea drepturilor sezonierilor din Germania.

"Insistăm pentru verificarea programului de lucru, întrucât avem semnale că este adesea prelungit abuziv, a condiţiilor de cazare, care uneori sunt inadecvate în contextul pandemiei, precum şi a salarizării, care, în numeroase cazuri, este sub salariul minim din Germania", a punctat europarlamentarul Dan Nica.

Biroul de presă al PSD

sursa foto www.caleaeuropeana.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.