PSD şi-a atins principalele obiectivele privind protejarea cetăţenilor şi a firmelor româneşti faţă de creşterea preţurilor la energie

PSD şi-a atins principalele obiectivele privind protejarea cetăţenilor şi a firmelor româneşti faţă de creşterea preţurilor la energie

Partidul Social Democrat anunţă că şi-a atins principalele obiective pe care le-a urmărit în privinţa reglementării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

În forma finală a ordonanţei de urgenţă convenită în Coaliţie, cetăţenii şi firmele vor beneficia de protecţie pentru cel puţin 1 an de zile, cei care vor specula preţurile vor fi supraimpozitaţi, iar companiile care produc gaze naturale din subsolul românesc vor vinde producţia la preţuri rezonabile pentru cetăţenii români. În acelaşi timp, ministrul PSD al Finanţelor a identificat resursele financiare necesare şi a alocat 2,4 miliarde de euro pentru acest pachet de sprijin destinat populaţiei şi economiei naţionale.

Mai mult, PSD consideră că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care reprezentau peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor de consum, cu un efect pozitiv asupra puterii de cumpărare a populaţiei.

Totodată, PSD va continua colaborarea cu partenerii din Coaliţia de guvernare pentru o reglementare cât mai rapidă în domeniul comerţului cu carburanţi şi al asigurărilor auto, care să determine o scădere a costurilor de transport şi să reducă astfel presiunea asupra inflaţiei.

Biroul de Presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.