PSD / S. Vrăjitoru: Când am plecat la Parlament am avut în vedere două mari obiective!

PSD / S. Vrăjitoru: Când am plecat la Parlament am avut în vedere două mari obiective!

Vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Sorin Vrăjitoru, a trecut, vineri, în revistă stadiul în care se află cele două mari obiective asumate de la preluarea mandatului de parlamentar în urmă cu 3 ani, pasajul de la Drajna, respectiv portul turistic. Am să fac referire la proiectele pe care noi, organizaţia judeţeană, ni le-am asumat vizavi de dezvoltarea judeţului Călăraşi. Când am plecat la Parlament, printre multe alte obiective, le-am avut, în vedere, cu prioritate, pe acestea două: Portul turistic şi Pasajul de la Drajna. Vreau să vă aduc la cunoştinţă, astăzi, stadiul de progres vizavi de acest pasaj pe care mulţi dintre noi l-au crezut la un moment dat imposibil de realizat. Am în faţă documentele care stau la bază şi care reflectă progresul care a fost realizat în legătură cu construirea acestui pasaj şi pot să vă spun că au fost elaborate şi terminate forajele  privind studiul geotehnic. Astfel, conform Raportului de progres din 30 septembrie a.c., a fost finalizată activitatea de efectuare foraje, se află în curs de elaborare documentaţia topo în vederea transmiterii de către OCPI. De asemenea a fost demarată activitatea de cercetare arheologică, urmare a protocolului de colaborare cu Muzeul Dunării de Jos. Au fost efectuate măsurători de trafic privind DN3A şi şi DN21. Fac aici o paranteză, DN21a fost prins într-un studiu de prefezabilitate privind mărirea de la 2 la 4 benzi a acestui drum. DN21 este drumul care pleacă de la ieşire din oraş, de la PETROM, către Pasajul de la Drajna, intersecţia cu calea ferată, mai departe către Slobozia şi Brăila. S-au găsit fondurile necesare pe POIM pentru elaborarea acestui studiu de prefezabilitate.” a spus Vrăjitoru care a continuat “În legătură cu proiectul Portul turistic de la Călăraşi după cum ştiţi, domnul ministru Trif a fost la Călăraşi, a semnat contractul de finanţare. Din discuţiile pe care le-am avut cu titularul de implementare al acestui proiect, Consiliul Judeţean, ei sunt pe ultima sută de metri vizavi de toate avizele necesare privind demararea acestui important proiect, spun eu, pentru noi, pentru călărăşeni.”

Vrăjitoru s-a referit şi la modul în care a fost administrat municipiul reşedinţă de judeţ de către PNL în ultimii 8 ani. “La Călăraşi, vizavi de ceea ce se întâmplă cu dezvoltarea municipiului, de faptul cum arată la ora actuală acest municipiu după o administraţie liberală de aproape 8 ani de zile, din punctul meu de vedere este un dezastru. Vin ploile, tot oraşul este spart, nu avem pe unde să circulăm. Se pare că cei mai fericiţi vor fi cei cu service-urile auto în acest oraş.” a conchis parlamentarul social – democrat.     

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.