PSD | S. Grindeanu: Reforma statului se face obligând-i pe români să strângă cureaua, ca s-o poată lărgi Cîțu pentru burțile tot mai nesătule ale șefilor săi politici!

PSD | S. Grindeanu: Reforma statului se face obligând-i pe români să strângă cureaua, ca s-o poată lărgi Cîțu pentru burțile tot mai nesătule ale șefilor săi politici!

Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut, în creştere de la 3,9% în anul precedent, iar nivelul cel mai ridicat (17,3%) a fost consemnat în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi.

„Iată esența reformei de dreapta: condamnăm economia privată și categoriile sociale vulnerabile ca să spargem banii țării pe pilele puterii! Guvernarea ultimului an și jumătate distruge forța de muncă din mediul privat, lăsând oamenii fără serviciu. Lipsa măsurilor de stimulare economică a condus la pierderea a peste 100.000 de locuri de muncă în 12 luni, rata șomajului ajungând la 5,6%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2016 încoace.”, a scris astăzi pe Facebook primvicepreședintele PSD, deputatul, Sorin Grindeanu care a continuat “Rata şomajului înregistrează cel mai ridicat nivel în rândul tinerilor între 15 și 24 ani - 17,3%. Aici politicile de ocupare lipsesc cu desăvârșire iar impactul puternic și inegal al crizei economice și sociale asupra tinerilor este evident. Tinerii sunt categoria socială cea mai lovită de momentele de recesiune. Apare fenomenul numit efectul «lucrătorului descurajat»: stare financiară alterată, șomaj ridicat, depresie și anxietate. În România, 1 din 5 tineri este șomer! Suntem din nou pe contrasens, peste media UE.”

Fostul premier mai susține că ”în timp ce în mediul privat se acționează brutal, la stat se fac angajări pe bandă rulantă. De la începul anului Guvernul a angajat 3.830 persoane, numărul bugetarilor sărind de 1,25 de milioane. Aproape 18 mii de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea, din 1 noiembrie 2019! Reforma statului se face obligând-i pe români să strângă cureaua, ca s-o poată lărgi Cîțu pentru burțile tot mai nesătule ale șefilor săi politici!”

În anul 2020, potrivit INS, populaţia activă a României era de 8,973 milioane de persoane, din care 8,521 milioane erau persoane ocupate şi 452.000 erau şomeri.

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 65,6%, în scădere faţă de anul anterior cu 0,2 puncte procentuale. Ca şi în anii anteriori, rata de ocupare a fost mai mare la bărbaţi (74,4%, faţă de 56,5% la femei). Pe medii de rezidenţă, rata de ocupare a fost mai mare în mediul urban (67,1%, faţă de 63,8% în mediul rural).

Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 24,6%, iar cea a persoanelor vârstnice (55-64 ani) de 48,5%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.