PSD | S. Grindeanu: Ministrul Ghinea împrumută prin PNRR încă 15 miliarde de euro

PSD | S. Grindeanu: Ministrul Ghinea împrumută prin PNRR încă 15 miliarde de euro

Deputatul Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, consideră că ministrul Cristian Ghinea, în mandatul său de aproape şase luni, a atras 0,2 miliarde de euro din cele 15 pentru programele de coeziune.

„Practic, ministrul ‘zero’ a atras un euro pe zi în această perioadă, vorbim despre programele de coeziune aferente exerciţiului bugetar 2014-2020, nu vorbim de PNRR. În schimb, în loc să aducă în ţară aceşti bani ce revin României, ministrul Ghinea împrumută prin PNRR încă 15 miliarde de euro. Aceste 15 miliarde de euro împrumutate prin PNRR, bani pe care românii trebuie să îi dea înapoi, ajung în mare parte în conturile consultanţilor prieteni sau în contul firmelor de casă. (…) Ministrul Ghinea trebuie să vină în Parlament şi să explice românilor de ce avem un program făcut de firmele de consultanţă, aceleaşi la care vor ajunge o mare parte din sumele cuprinse în PNRR. El trebuie să explice românilor de ce există proiecte de sute de milioane de euro alocate cu dedicaţie, direct prin PNRR, în vreme ce firmele româneşti afectate de pandemie nu primesc nici cel mai mic sprijin prin PNRR”, a susţinut Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.