PSD / R. Paţurcă: Vă invit să dăm astăzi toţi mână cu mână

Paturca Unirea

Senatorul PSD, Roxana Paţurcă a transmis pe pagina personală de facebook un mesaj tuturor călărăşenilor cu prilejul Zilei de 24 ianuarie invitându-i pe toţi la o horă uriaşă care să genereze energii creatoare în slijba construirii unei Românii puternice, democratice, sănătoase. “Unirea Principatelor Române sau Mica Unire de la 24 ianuarie 1859 a constituit, fără îndoială, primul pas important pe calea făuririi statului naţional unitar român. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, ales domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Procesul s-a bazat pe o puternică apropiere culturală și economică între cele două țări, demarat încă de la 1848, odată cu realizarea uniunii vamale între Moldova și Țara Românească.

Sărbătorirea acestui eveniment important care a deschis practic calea spre realizarea dezideratelor naţionale şi progresul societăţii româneşti, în anul centenarului, are o semnificaţie aparte. Astfel de momente, pline de emoţie, de patriotism, de dragoste faţă de ţară şi de români, ar trebuie să ne însoţească zilnic. Vă invit să dăm astăzi toţi mână cu mână şi să construim împreună o Românie modernă, democratică, puternică, sănătoasă, cum nu-i o altă ţară în această lume.” a scris parlamentarul călărăşean pe Facebook. 

Mica Unire Unirea Principatelor de la 1859 si Alexandru Ioan Cuza

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.