PSD / R. Paţurcă: Sperăm să-l avem pe domnul ministru Radu Oprea la Călăraşi

roxana p 23 feb

Senatorul PSD, Roxana Paţurcă a anunţat pe pagina personală de facebook că-i va lansa o invitaţie noului ministru pentru Afaceri, Radu Oprea de a veni la Călăraşi pentru a identifica împreună posibilităţi de dezvoltare a investiţiilor dar şi a mediului de afaceri în judeţ pornind de la măsurile cuprinse în programul de guvernare 2018 – 2020. “Sprijinirea sectorului IMM reprezintă o prioritate a programului economic. Toate aceste măsuri vor fi aduse şi la cunoştinţa călărăşenilor chiar de către noul ministru pentru Afaceri, Radu Oprea în perioada imediat următoare. În funcţie de calendarul domniei sale de lucru sperăm să-l avem pe domnul ministru la Călăraşi cât mai repede ca să răspundă tuturor întrebărilor venite din zona IMM.” A scris Roxana Paţurcă pe pagina de facebook trecând în revistă şi principalele măsuri de dezvoltare a sectorului IMM în perioada următoare. “În acest sens au fost elaborate o serie de măsuri care vizează:

-          Dezvoltarea Agenţiilor Regionale de Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului. Beneficiari vor fi mediul de afaceri, autorităţile publice regionale şi locale. Sumele vor fi asigurate din fonduri nerambursabile: 5 milioane euro/an pentru 8 Agenţii.

-          Continuarea programului Romania Start–up Nation. Vom avea în vedere crearea a 10 mii de start up-uri anual, suma alocată pentru proiect/antreprenor fiind de 200.000 lei.

-          Strategic Invest Romania–Program de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor strategice ale antreprenorilor autohtoni. Beneficiari vor fi investitorii autohtoni, scopul fiind susţinerea investiţiilor autohtone de minim 2 milioane de euro, prin acordarea unui grant din valoarea investiţiei.

-          Crearea Programului Naţional de Dezvoltare a Antreprenoriatului–PNDA. Se va finanţa infrastructura antreprenorială la nivelul comunităţilor locale (înfiinţarea a cel puţin un incubator/parc industrial/parc tehnologic.

-          Program pentru sprijinirea internaţionalizării urmând a fi susţinute firmele româneşti care doresc să exporte.

-          Înfiinţarea liceelor de antreprenoriat, urmărindu-se în esenţă dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor.

-          Programul România Profesională. E vorba de un program de susţinere în parteneriat public–privat a şcolilor profesionale şi de meserii care să sprijine formarea tinerilor în meseriile de strungar, sudor, electricieni, mecanici, etc.

-          Adoptarea Legii Lobby-ului. Asemănător Registrului de Transparenţă European se va înfiinţa Registrul de Lobby.

-          Restructurarea mediului de afaceri prin introducerea planurilor de conformare de la un anumit moment dat astfel încât toate companiile să aibă asigurat un cadru predictibil pentru viitor.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.