PSD / R. Paţurcă: Salut decizia colegilor mei care au desemnat-o pe doamna Dăncilă pentru funcţia de premier

Dancila si Pturca

Într-o postare pe contul personal de facebook, senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă salută decizia partidului de a o propune pentru funcţia de premier pe Viorica Dăncilă, despre care mai spune că s-a aflat alături de organizaţia judeţeană PSD Călăraşi la alegerile locale şi parlamentare. “Salut decizia colegilor mei care au desemnat-o astăzi pe doamna europarlamentar Viorica Dancila pentru funcția de Prim Ministru. Ii cunosc foarte bine calitatile politice, profesionale și umane. Am lucrat împreuna foarte bine in cadrul organizației de femei PSD, fiind de fiecare data alături de noi, de Călărași. Domnia sa ne-a oferit tot sprijinul și la alegerile locale și parlamentare din 2016, fiind prezenta de multe ori in mijlocul călărășenilor pentru susținerea candidaților PSD Călărași. Sunt convinsă ca doamna Viorica Dancila este persoana potrivită pentru o astfel de responsabilitate, intr-un moment important pentru partidul nostru. Ii urez mult succes, in numele meu și al colegelor din OFSD Călărași, in noua sa misiune, extrem de importantă pentru PSD, pentru țara, asigurând-o de toată susținerea mea din Senat.” a scris Paţurcă pe facebook.

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost propusă, la 16 ianuarie 2018, de către Partidul Social Democrat, pentru funcţia de premier. Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede (judeţul Teleorman).

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol şi Gaze Ploieşti, în 1988. În 2006, a obţinut masterul ''Spaţiul Public European'', în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană, potrivit datelor publicate pe pagina personală de facebook.

În perioada 1989-1997, a fost profesor la Liceul din Videle. Din 1988 până în 2009, a fost inginer la OMV Petrom SA.

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2000-2003, a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD din Videle. Între 2004-2008, a fost consilier local din partea PSD, Consiliul Local Videle, iar între 2008-2009, a ocupat funcţia de consilier judeţean PSD, Consiliul Judeţean Teleorman. Începând cu 2003 şi până în 2011, a fost preşedinte al Organizaţiei PSD din oraşul Videle.

Din 2005 până în 2014, a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi, în acelaşi timp, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman. Începând cu anul 2005, este membră a Consiliului Naţional al PSD. Între 2010 şi 2014, a fost vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD. A fost preşedinte interimar al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD (martie 2014 - octombrie 2015). În octombrie 2015, a devenit preşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD.

La 21 ianuarie 2009, a devenit europarlamentar social-democrat, în urma unor schimbări intervenite în echipa ce reprezenta România la Bruxelles. În cadrul Parlamentului European, a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar şi al Delegaţiei pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi membru titular în Comisia pentru bugete şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Israel.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC, în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009. În cadrul legislaturii 2009-2014, a fost membră în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. A activat în cadrul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Între martie 2010 şi martie 2011, a fost lider al delegaţiei PSD din Parlamentul European.

La 6 februarie 2014, numele său a apărut pe lista primilor 12 candidaţi propuşi de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. La 25 mai 2014, Viorica Dăncilă a fost aleasă pentru un nou mandat de eurodeputat, pentru legislatura 2014-2019, pe listele Alianţei Electorale PSD+UNPR+PC. Din decembrie 2014, este lidera delegaţiei deputaţilor europeni români în Grupul S&D.

8 martie 3

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.