PSD / R. Paţurcă: România înregistrează o creștere economică accelerată

PSD / R. Paţurcă: România înregistrează o creștere economică accelerată

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv interimar al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi a subliniat prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook că sub guvernarea Coaliţiei PSD – ALDE, România a înregistrat o creştere economică accelerate în această perioadă prezentând şi câteva “semne” în acest sens.

“România înregistrează o creștere economică accelerată în această perioadă, aceasta transferându-se direct în creșterea puterii de cumpărare a românilor.

Semnele creșterii economice reale, dincolo de statisticile economice care deja plasează țara noastră în topul țărilor europene care au înregistrat creșteri în 2018, sunt clare:

- România a devenit țara cu cea mai mare creștere a productivității orare din UE, pe ultimii 10 ani înregistrând o creștere de 42,1%, la mare distanță de media țărilor din UE, de 7,3%. Este drept, avem și un decalaj de recuperat, dar acest decalaj s-a estompat semnificativ în ultimii doi ani.

- România are, pentru prima dată în istorie, un PIB de peste 1000 miliarde de lei, o performanță economică ce vorbește de la sine despre potențialul pe care îl are țara noastră în acest moment. Bugetul pe anul 2019, deși contestat de Opoziție și în special de președintele Iohannis, cel care blochează automat orice inițiativă a Guvernului, prevede sume importante alocate investițiilor publice, dar prevede în același timp și bani care să acopere creșterile de salarii și pensii.

- România a atins un prag record pentru exporturile de servicii IT&C, care au ajuns la 4,5 miliarde de Euro în 2018, depășind pentru prima dată exporturile din agricultură, care au atins valoarea de 4 miliarde de Euro. Aceasta înseamnă că firmele românești încep să identifice cele mai profitabile industrii din punct de vedere al exporturilor. Perfomanța din IT este și o consecință directă a facilităților oferite de Guvern firmelor din acest domeniu, acestea încurajând atât înființarea firmelor, cât și angajarea de personal calificat.

- România a cunoscut un trend ascendent în ceea ce privește piața auto, cu 22% mai multe autoturisme cumpărate în ianuarie 2019 față de ianuarie 2018; acest trend presupune că românii, ca persoane fizice, dar și firmele românești, își permit să achiziționeze din ce în ce mai multe autoturisme. Este o consecință directă a faptului că puterea de cumpărare crește, pe fondul creșterii economice generale și pe fondul creșterii salariilor, dar și că încrederea populației în această evoluție este în creștere.

Sunt doar câteva semne economice care ne indică faptul că ceea ce se întâmplă acum în România este extrem de benefic economiei și cetățenilor. Sunt dovezi ale faptului că măsurile luate de Guvern sunt bine gândite și că PSD se ține de cuvânt.

Să aveți cu toții o săptămână excelentă!” este mesajul transmis de parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.