PSD / R. Paţurcă: Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei privind redefinirea familiei a fost adoptată în plenul Senatului

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată marţi în plenul Senatului, a anunţat pe contul personal de facebook, Roxana Paţurcă, senator PSD Călăraşi. “Senatul a votat astăzi modificarea articolului 48, alineatul 1 din Constituție, în sensul înlocuirii sintagmei “căsătoria liber consimțită între soți” cu sintagma “căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. S-au mentinut toate celelalte dispoziții ale textului in vigoare. Textul supus validării prin referendum la data de 7 octombrie 2018 va fi următorul: Art. 48 al.1 “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” a fost mesajul transmis de parlşamentarul călărăşean.

Iniţiativa cetăţenească, pentru care era necesară susţinerea a cel puţin două treimi din numărul senatorilor, a fost votată prin vot nominal, exprimându-se 107 senatori "pentru" şi 13 "contra" (USR). Şapte senatori s-au abţinut (de la PNL şi UDMR).

Pe 1 septembrie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa că referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie.

Paturca Unirea

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.