PSD / R. Paţurcă: Peste 3,5 miliarde euro, fonduri nerambursabile, a încasat România în anul 2017

Paturca IJJ

Potrivit datelor centralizate de Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), la data de 19 ianuarie, 1,09 miliarde euro este suma primită de la Comisia Europeană (CE) cu titlul de rambursare pentru programele operaționale gestionate de MDRAPFE și finanțate din fonduri europene structurale și de investiții (cu excepția programelor de cooperare teritorială europeană), ceea ce reprezintă 4,83%., susţine senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, pe pagina personală de facebook care continuă “2,5 miliarde euro este suma totală primita de la CE pentru aceleași programe, incluzînd sumele rambursate si prefinanțările, echivalent a 11,07%. Peste 1,37 miliarde euro (6,09%) însumează plățile către beneficiari, din care 1,23 miliarde euro au fost deja solicitați CE prin cereri de plată. La sfarșitul anului 2017, sumele erau foarte apropiate celor de mai sus, singura diferență fiind legată de plățile către beneficiari, unde procentul a fost de 6,03%, respectiv 1,36 mld euro.

Pe fondurile Structurale şi de Investiţii Europene (ESI), inclusiv PNDR și POPAM, gestionate de MADR, rata rambursărilor este de peste 10%.

1,7 miliarde euro este suma încasată prin Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA)”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.