PSD / R. Paţurcă: Moțiunea de cenzură are o singură justificare: foamea de putere a lui Iohannis și a PNL

PSD / R. Paţurcă: Moțiunea de cenzură are o singură justificare: foamea de putere a lui Iohannis și a PNL

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi a declarat pentru www.arenamedia.ro că moţiunea de cenzură care va fi dezbătută şi votată joi în Parlament va pica având la bază un singur argument. Moțiunea de cenzură are o singură justificare: foamea de putere a lui Iohannis și a PNL. Moțiunea va pica, pentru că va exista în Parlament o majoritate responsabilă, care respinge haosul și instabilitatea. În ciuda presiunilor și intimidărilor lui Iohannis și a liderilor PNL, moțiunea de cenzură va eșua. În Parlamentul României se va forma o majoritate responsabilă, care ține la stabilitatea țării. “ a spus Paţurcă, domnia sa continuând “Vom avea joi o nouă moțiune care întrunește mai puține voturi decât semnături, așa cum s-a mai întâmplat în istoria Parlamentului. Semnăturile pe moțiune reprezintă promisiuni, nu voturi concrete. Destule dintre semnături sunt rezultatul presiunii de grup asupra parlamentarilor, care nu doresc să devină ținte pentru Iohannis și liderii PNL. “

Liderul PSD Călăraşi a mai arătat că doar PNL şi preşedintele Klaus Iohannis sunt interesaţi de reuşita moţiunii. “Opoziția a fugit de propria moțiune, amânând votul de sâmbătă până joi. Pentru opoziție, urgența cea mare e propriul confort, nu răsturnarea guvernului, așa cum pretinde în textul moțiunii. Există un singur argument pentru moțiune: dorința liberalilor de a ajunge cât mai repede la putere. Singurii care au cu adevărat interes să treacă moțiunea sunt PNL și Iohannis. USR știe că trecerea moțiunii reprezintă un cadou electoral pentru Iohannis și lovitură serioasă pentru candidatura prezidențială a lui Dan Barna. Parlamentarii ALDE știu că votarea și trecerea moțiunii reprezintă pentru ei un non-sens: s-ar trezi la guvernare după ce au părăsit-o de bună voie acum o lună și după ce au pierdut jumătate din partid. Pro România și-ar pierde rapid potențialul de șantaj și ar deveni victima racolării de parlamentari din partea PNL. PMP nu ar avea nimic de câștigat dintr-o alianță politică în care ar sta alături de Ponta și Tăriceanu.” a mai adăugat senatoarea Roxana Paţurcă.

Parlamentarul călărăşean a mai precizat că în cazul în care moţiunea nu va avea sorţi de izbândă, eşecul e doar al lui Iohannis. “Dacă moțiunea pică, va fi înfrângerea personală a lui Klaus Iohannis. El e cel care a dat indicații Parlamentului să voteze pentru moțiune, încălcând neutralitatea funcției prezidențiale și căutând să influențeze direct și neconstituțional forul legislativ. El e cel care se vede deja numind „guvernul lui”, stabilind-i durata de funcționare de 1 an și trasându-i sarcinile.” a conchis senatoarea Roxana Paţurcă.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", va fi dezbătută şi votată joi, 10 octombrie, în Parlament.

În textul moţiunii se solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului considerat cel mai nociv din ultimii 30 de ani, iniţiatorii arătând că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune "cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români", anticipându-se că soluţia benefică este un "guvern suplu", cu 15 ministere.

"Pe lângă cei 237 de semnatari noi, avem multe voturi externe semnatarilor moţiunii. În momentul de faţă, după opinia mea, dacă mă întrebaţi care sunt şansele moţiunii, sunt peste 80% ca să reuşească", a afirmat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, la un post de televiziune.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.