PSD / R. Paţurcă: Avem și forța, și capacitatea, dar și argumentele necesare să trecem primii linia de sosire

PSD / R. Paţurcă: Avem și forța, și capacitatea, dar și argumentele necesare să trecem primii linia de sosire

Alegerile europarlamentare bat la uşă. Senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi a declarat pentru www.arenamedia.ro că organizaţia pe care o reprezintă are puterea de a câştiga această competiţie electorală. Paţurcă a fost inclusă în lista de candidaţi propusă de PSD românilor, ocupând poziţia a 23-a.

Doamnă senator, suntem în pragul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Faceţi parte din lista de candidaţi propusă de PSD. Cu ce gânduri porniţi în această campanie?

Cred că ar trebui să vă răspund aici într-o dublă calitate – atât cea de candidat din partea PSD Călărași la europarlamentarele din 26 mai, dar, zic eu, la fel de important, în calitate de președinte executiv al organizației noastre.

Din acest punct de vedere pornesc în această campanie cu gândul că PSD Călărași are puterea de a câștiga aceste alegeri la nivelul județului. Avem câteva atu-uri, inclusiv acela al recentei alegeri a unei echipe noi, dornice de a-şi demonstra capacitatea prin intermediul rezultatelor în cadrul bătăliilor electorale, condusă de domnul președinte Iulian Iacomi.

Aţi luat pulsul călărăşenilor. Ce şanse credeţi că are PSD? Care sunt ţintele stabilite de organizaţia pe care o conduceţi în calitate de preşedinte executiv?

Asta voiam să spun în continuarea răspunsului la întrebarea anterioară. Am discutat cu călărășenii, iar aceștia simt efectele pozitive ale guvernării PSD. Creșterea salariilor și creșterea pensiilor sunt doar cele mai cunoscute repere, dar călărășenii sunt la curent și cu noutățile privind inaugurarea lucrărilor de îmbunătățiri funciare, lucrări care extind și modernizează sistemul de irigații din județul nostru, unul în care agricultura are o pondere însemnată în economia locală.

Așa cum vă spuneam anterior, avem o singură țintă: câștigarea alegerilor europarlamentare. Acest lucru va repoziționa PSD Călărași la nivel național și va prefața într-un anumit procent rezultatul local pentru alegerile prezidențiale de la finalul anului.

Se anunţă o bătălie strânsă la Călăraşi şi în judeţ în contextul în care principalul rival politic, PNL, conduce municipiul şi judeţul Călăraşi de mulţi ani. Are PSD forţa, puterea să treacă primul linia de sosire pe 26 mai?

Avem și forța, și capacitatea, dar și argumentele necesare să trecem primii linia de sosire, argumente care provin dintr-o bună guvernare a partidului nostru, o guvernare care a adus o creștere economică importantă de-a lungul a doi ani consecutiv: 7% în 2017 și 4,1% în 2018.

De ce ar trebui cetăţenii să vă ofere credit la aceste alegeri europarlamentare?

Dacă mă întrebați de ce ar trebui cetățenii să îmi ofere credit personal, ca și candidat pe listele pentru alegerile europarlamentare, pot să vă răspund că alegătorii știu ce și cât am făcut pentru acest județ, în special din momentul preluării mandatului de senator.

Dacă mă întrebați de ce ar trebui ca PSD să primească acest credit din partea cetățenilor, răspunsul este mai amplu, dar aș aminti aici, referitor la modul de comportament al eurodeputaților români în Parlamentul European, un episod care s-a petrecut anul trecut, de Centenar. Vă amintiți foarte bine că în 2018 eurodeputații Opoziției, în principal ai PNL, au inițiat și votat o rezoluție împotriva României, un gest care nu ar fi trebuit să fie făcut de niciun român niciodată, cu atât mai puțin în An Centenar, la 100 de ani de la Marea Unire.

Prin comparație, eurodeputații PSD și-au văzut de treabă, iar singurul scop al reprezentanților României la Bruxelles și Strasbourg este de a apăra interesele țării și ale cetățenilor care i-au votat. În timp ce europarlamentarii PNL votau împotriva propriei țări, reprezentanții noștri apărau, de exemplu, interesele fermierilor români și respingeau propunerea Comisiei Europene de a impune plafonarea plăților în agricultură. Realizați ce s-ar fi întâmplat într-un județ preponderent agricol cum este județul nostru în momentul în care s-ar fi legiferat de la nivel european plafonarea plăților?

De aceea este nevoie ca alegătorii să discearnă între aceste două tipuri de comportament și să aleagă lista candidaților noștri.

În ultima perioadă, judeţul Călăraşi a fost vizitat de câţiva miniştri din Guvernul condus de Viorica Dăncilă. N-au fost simple vizite de lucru. Toţi au oferit şi soluţii pentru rezolvarea unor probleme locale. E o dovadă că organizaţia PSD Călăraşi a început să conteze cu adevărat la Centru?

Organizația PSD Călărași a contat la Centru, cel puțin în ultimii ani. Da, așa cum ați realizat și dumneavoastră, vizitele miniștrilor nu au fost întâmplătoare, aceștia onorând cu drag invitația pe care le-am făcut-o de la nivelul filialei noastre județene.

Ce este însă cu adevărat important este faptul că aceste vizite ale reprezentanților Guvernului au oferit soluții la problemele călărășenilor. Câteva exemple: vizita ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea, a arătat managerilor Spitalului Județean Călărași că fondurile pe care le solicitau de la Ministerul Sănătății erau insuficiente dotării acestei unități. A fost nevoie ca să vină ministrul în vizită la noi în județ pentru ca acești manageri să afle că pot solicita de 10 ori mai mulți bani decât ceruseră pentru dotarea spitalului.

Alt exemplu – vizita în Călărași a ministrului Culturii, domnul Daniel Breaz. A fost nevoie de discuția domniei sale cu autoritățile locale pentru ca acestea să afle că pot solicita fonduri pentru reabilitarea obiectivelor de patrimoniu, așa cum este și Școala Gimnazială Carol I.

Să nu uităm că la Călărași au venit recent și ministrul al Apelor și Pădurilor, domnul Ioan Deneș, cel care a avizat proiectul "Subtraversare dig de apărare împotriva inundaţiilor" din comuna Borcea, un proiect care se va finaliza în această toamnă și care va proteja de inundații sute de familii călărășene, dar și ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, care a inaugurat lucrările de îmbunătățiri funciare prin extinderea instalațiilor de irigații la nivelul județului.

Aș adăuga aici, în special pentru iubitorii sportului, și vizita domnului Bogdan Matei, ministrul de resort, care a alocat banii pentru dotarea sălii de box din Călărași.

Au mai venit și încă vor mai veni miniștri în Călărași. Ce este îmbucurător este faptul că prezența lor aici, la noi, scoate din starea de rutină autoritățile locale.

Veţi lua din nou judeţul la pas pentru a vă întâlni cu cetăţenii. Care sunt mesajele dumneavoastră pentru ei? Reuşeşte PSD să-şi onoreze „obligaţiile” asumate prin programul de guvernare?

Da, vom lua din nou județul la pas, după data de 1 mai, împreună cu tinerii din cadrul TSD, împreună cu colegii cu experiență, împreună cu ceilalți parlamentari. Este de fapt tactica electorală care ne-a adus rezultate excelente la alegerile parlamentare. Este normal – cetățenii vor să discute cu tine, să te cunoască, să afle ce anume ai făcut din tot ceea ce ai promis, ce au făcut reprezentanții partidului în Parlamentul European, ce rezultate au obținut pentru țară, ce poți să le aduci în plus dacă te votează sau dacă votează lista PSD pentru alegerile europarlamantare.

Vom discuta cu ei, le vom oferi răspunsuri întrebărilor, le vom asculta păsurile, vom analiza împreună ce s-a realizat și ce rămâne de realizat până la finalul mandatului, dar, mai important în contextul europarlamentarelor, vom prezenta activitatea depusă de reprezentanții noștri la Bruxelles și Strasbourg și viziunea noastră pentru următorul mandat european.

Avem argumente, așa cum am spus, ne ajută și creșterea economică realizată de către guvernul PSD, dar avem și realizări la nivel local pe care le putem prezenta.

Totuși, așa cum am precizat, vom începe aceste caravane prin județ după data de 1 Mai. Acum suntem în Săptămâna Mare și este momentul să lăsăm politica pe plan secundar, să ne ocupăm și de noi înșine, să ne oferim un moment de răgaz, de introspecție.

Profit de prilejul acesta și doresc să urez cititorilor publicației dumneavoastră o săptămână liniștită și sărbători pascale așa cum și le doresc, alături de familie și de cei dragi!

Mulţumesc şi succes!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.