PSD propune reglementarea pieţei energetice în mod simplu şi echitabil

 PSD propune reglementarea pieţei energetice în mod simplu şi echitabil

PSD propune reglementarea pieţei energetice în mod simplu şi echitabil: nimeni nu va plăti preţuri mai mari, iar pentru categoriile vulnerabile facturile vor fi mai mici.

PSD precizează că modelul său propus în Coaliţie pentru reglementarea preţurilor la energia electrică aduce beneficii suplimentare, pe lângă cele deja acordate de Guvern, în special pentru consumatorii vulnerabili şi pentru economia românească. În plus, România va valorifica 2,2 miliarde de euro pentru compensarea facturilor la energie - bani europeni care ar rămâne neutilizaţi dacă nu se intervine cu o astfel de reglementare.

Contrar celor afirmate în spaţiul public de unii reprezentanţi PNL, care nu au înţeles exact mecanismul propus de PSD, nu va avea loc vreo creştere a preţurilor compensate pentru consumatorii care fac economie şi se încadrează în plafoanele de consum.

Aceste plafoane nu se desfiinţează! Dimpotrivă, cei vulnerabili vor beneficia de un sprijin suplimentar pe perioada anotimpului rece.

Totodată, pentru toţi ceilalţi consumatori, inclusiv pentru cei industriali, preţul la energia electrică nu va putea depăşi un nivel maxim, reglementat prin lege, care va fi semnificativ mai mic, respectiv la jumătate faţă de valorile speculative practicate astăzi pe piaţa de energie din România.

PSD a preluat iniţiativa de a pune pe masa Coaliţiei un model de reglementare a pieţei de energie, după ce numeroasele apeluri adresate Ministerului Energiei au rămas fără răspuns. Experţii PSD au pus pe masa coaliţiei această soluţie care se poate finanţa cu 2,2 miliarde de euro disponibile în Fondul de Coeziune 2014-2020. Aceste fonduri sunt necheltuite şi, dacă nu se intervine cu un mecanism de genul celui propus de PSD, banii vor fi definitiv pierduţi. Aşa cum s-au pierdut, vreme de un an de zile, şi alte fonduri europene, cum ar fi cele pentru comercializarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon, care puteau fi accesate de Ministerul Energiei încă din octombrie 2021! Asta, evident, dacă ministrul Virgil Popescu ar fi avut vreo minimă preocupare să-i ajute pe români.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.