PSD: Preşedintele PNL trebuie să-i solicite ministrului Energiei să prezinte urgent actul normativ privind reglementarea preţurilor la energie şi gaze naturale

PSD: Preşedintele PNL trebuie să-i solicite ministrului Energiei să prezinte urgent actul normativ privind reglementarea preţurilor la energie şi gaze naturale

PSD este de acord cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, că România are nevoie de o economie puternică pentru a putea face faţă provocărilor generate de războiul din Ucraina.

În acest sens, trebuie să acţionăm asupra cauzelor principale, respectiv asupra creşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, care au cel mai puternic impact negativ asupra economiei naţionale. Prin urmare, PSD îi transmite preşedintelui PNL că trebuie să-i solicite colegului său de partid care conduce Ministerul Energiei să prezinte urgent proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stoparea creşterii preţurilor din piaţa de energie din România. Adoptarea acestui act normativ este esenţială pentru consolidarea economiei naţionale.

Uniunea Europeană şi-a exprimat deja acordul ca statele membre să adopte măsuri de reglementare în piaţa de energie şi gaze naturale. Aşadar, nu mai există niciun obstacol pentru intervenţia cu fermitate în domeniul energiei, în vederea protejării economiei naţionale şi a consumatorilor casnici.

PSD aminteşte că a prezentat cu săptămâni în urmă mai multe soluţii pentru combaterea creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, iar multe dintre acestea au fost agreate la nivelul Guvernului şi al Coaliţiei de guvernare. Este deci important ca partenerii liberali să prezinte, în regim de maximă urgenţă, actul normativ pentru implementarea acestor soluţii.

Biroul de Presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.