PSD | Premierul Cîţu dezinformează populaţia cu privire la aşa-zisa creştere a salariului mediu din România

PSD | Premierul Cîţu dezinformează populaţia cu privire la aşa-zisa creştere a salariului mediu din România

PSD denunţă dezinformarea făcută - în cunoştinţă de cauză! - de către premierul Florin Cîţu cu privire la aşa-zisa creştere a salariului mediului pe economie, în baza căreia acesta proclamă o falsă îmbunătăţire a nivelului de trai din România. Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent.

În realitate, Institutul Naţional de Statistică a subliniat că datele raportate cu privire la evoluţia câştigului salarial din România au fost afectate "în contextul situaţiei cauzate de pandemia COVID-19", iar "datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acurateţe, completitudine şi comparabilitate mai redus".

În acest sens, INS subliniază că "în câştigul salarial mediu lunar sunt cuprinse şi sumele plătite salariaţilor pentru şomajul tehnic".

Altfel spus, Cîţu se laudă cu o creştere a salariului mediu prin raportare la indemnizaţia de şomaj tehnic care s-a acordat anul trecut în timpul stării de urgenţă şi care reprezenta doar 75% din salariul de bază.

Prin urmare, dacă se face abstracţie de această diferenţă de 25 de puncte procentuale, care a existat anul trecut, în cazul salariaţilor care au fost nevoiţi să intre în şomaj tehnic din cauza pandemiei, s-ar observa că evoluţia reală a salariilor din România a avut un parcurs negativ, iar veniturile românilor au rămas cu mult în urma inflaţiei galopante provocată de guvernarea Cîţu.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.