PSD | Pentru școala românească, guvernarea Dreptei începe mereu cu stângul!

PSD | Pentru școala românească, guvernarea Dreptei începe mereu cu stângul!

În opinia PSD, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu admite eșecul răsunător al guvernării PNL de anul trecut în materie de învățământ, subliniind prin intermediul unui mesaj postat luni pe pagina de Facebook că “factura incompetenței actualului Cabinet va fi plătită” de copii.

“Ministrul Educației recunoaște eșecul catasfrofal al guvernării liberale din 2020 în domeniul învățământului! Cu sute de mii de copii fără acces la internet și fără tablete, școala online este un dezastru!

Mai grav este însă că și actualii guvernanți continuă haosul: demnitari PNL promit iar revenirea elevilor în școli din februarie, în vreme ce oamenii USR contrazic total acest scenariu!

Din păcate, factura incompetenței actualului Cabinet va fi plătită de copiii noștri – iar asta înseamnă: medii neîncheiate pe primul semestru; multă materie pierdută, imposibil de recuperat; incertitudine și stres cu privire la examenele din acest an. Pentru școala românească, guvernarea Dreptei începe mereu cu stângul!” este mesajul postat pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

Perioada de încheiere a situaţiilor şcolare în semestrul I s-ar putea prelungi de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea, potrivit Ministerului Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a organizat, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în urma întâlnirii, măsurile necesare identificate până în acest moment sunt: desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice; prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea şi posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Ministerul Educaţiei informează că "la acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilităţii de acces la resursele tehnologice - factor principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc.".

"Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000", se mai arată în comunicat. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.