PSD | Pentru ai lor mumă, pentru români ciumă!

PSD | Pentru ai lor mumă, pentru români ciumă!

Convocarea Camerei Deputaţilor într-o sesiune extraordinară pentru a valida o improvizaţie legislativă menită să-i păstreze pe acoliţii puterii în funcţiile de şefi la televiziunea şi radioul public este cinică şi reprezintă o sfidare publică în condiţiile în care puterea actuală, în pofida solicitărilor repetate ale PSD, refuză să includă pe ordinea de zi a sesiunilor parlamentare extraordinare legea consumatorului vulnerabil.

E un violent contrast între mobilizarea actualei puteri pentru interesele sale partizane şi nepăsarea faţă de interesele milioanelor de români.

Este a doua oară în ultima lună când actuala coaliţie refuză discutarea în regim de urgenţă a legii consumatorului vulnerabil, aşa cum PSD a cerut oficial, încă din 20 iulie. PSD era pregătit cu amendamentele necesare la această lege extrem de importantă. În plus, PSD a pregătit un proiect de lege care să asigure sprijin în faţa scumpirilor la energie nu doar consumatorilor casnici, ci şi antreprenorilor şi firmelor.

Asigurările recente ale premierului Cîţu şi ale preşedintelui Camerei Deputaţilor Ludovic Orban, că legea consumatorului vulnerabil ar fi o prioritate se dovedesc minciuni propagandistice, care aruncă în derizoriu realitatea crâncenă că sute de mii de gospodării sunt în pragul debranşării pentru că nu mai pot face faţă scumpirilor curentului electric şi gazelor.

Nepăsarea, incompetenţa şi preocuparea strictă a partidelor puterii doar pentru campaniile electorale interne au dus SRTV şi SRR într-o situaţie limită. Interimatul celor doi şefi numiţi politic expiră şi cele două instituţii riscă să fie paralizate din vina puterii, care a refuzat să parcurgă procedura legală. Curtea Constituţională, a decis deja cu unanimitate de voturi că numirile făcute de coaliţia de guvernare la TVR şi Radio România sunt neconstituţionale.

Guvernul Cîţu sfidează însă din nou legea şi prelungeşte interimatele modificând prin OUG o lege organică, legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTV şi SRR.

PSD va rămâne consecvent şi, imediat ce va fi posibil, va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege privind aprobarea acestei OUG abuzive.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.